Home Movies Peruaanse politieke thriller MAGALLANES vanaf 23 maart in de filmtheaters

Peruaanse politieke thriller MAGALLANES vanaf 23 maart in de filmtheaters

by Mark van Truijen

In het filmdebuut van de Peruaanse regisseur Salvador del Solar, MAGALLANES, probeert taxichauffeur Magallanes gerechtigheid te krijgen voor de jonge vrouw Celina, die ten tijde van de  guerrillabeweging het Lichtend Pad in Lima is misbruikt door een kolonel. De film is een sociaal-politiek drama in de gedaante van een levendige thriller, waarbij de kijker geconfronteerd wordt met louche deals, leugens en corruptie van complexe, getraumatiseerde en tegenstrijdige karakters. De film is gedeeltelijk gebaseerd op de roman ‘La Pasajera’ van de Peruaanse schrijver Alonso Cuento. MAGALLANES is vanaf 23 maart te zien in de filmtheaters.

Magallanes werkt als taxichauffeur in Lima. Op een zekere dag stapt er een vrouw in zijn taxi, die hij herkent als Celina. Celina was 14 jaar toen hij haar voor het eerst ontmoette als jonge soldaat in het Peruaanse leger. Tijdens de strijd met de guerrillabeweging het Lichtend Pad, werd Celina gevangen gehouden en misbruikt door een kolonel. Diezelfde, ietwat seniel geworden kolonel, vervoert Magallanes regelmatig in zijn taxi. Twintig jaar zijn inmiddels verstreken. Celina herkent Magallanes niet. Vastbesloten haar te helpen, verzint hij een listig en riskant plan. Door de kolonel te chanteren probeert Magallanes een grote som geld te vergaren, waarmee Celina haar schulden kan aflossen. Op die manier probeert hij de open wonden uit het verleden alsnog te genezen. In zijn poging Celina te helpen en te beschermen raakt hij uiteindelijk verstrikt in een totale puinhoop.

Speelduur: 109 min. | Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Salvador del Solar | Cast: Damian Alcazar, Magaly Solier, Federico Luppi, Christian Meier | Releasedatum: 23 maart 2017 | Distributeur: Mooov Film Distribution The Netherlands.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x