Home Gaming DE OPSTAND BEGINT OP 20 JUNI MET DE RELEASE VAN FINAL FANTASY XIV: STORMBLOOD

DE OPSTAND BEGINT OP 20 JUNI MET DE RELEASE VAN FINAL FANTASY XIV: STORMBLOOD

by Mark van Truijen

Tijdens het  FINAL FANTASY® XIV Fan Festival 2016 in Tokio, maakte SQUARE ENIX® bekend dat Stormblood™, het tweede expansion pack voor FINAL FANTASY XIV, op 20 juni wordt uitgebracht in Noord-Amerika, Europa en Japan. Spelers kunnen dit langverwachte vervolg op Heavensward™ vanaf 24 januari pre-orderen om exclusieve bonussen te ontvangen.

Tijdens de presentatie maakte producer/director Naoki Yoshida al heel wat bekend over Stormblood, waaronder het volgende:

·         Nieuwe Job – Red Mage (DPS Role): De langverwachte Red Mage debuteert in Stormblood als ranged magic DPS, gewapend met een rapier en magicked crystal medium. De Red Mage is een zeer wendbare aanvaller die snel in en uit melee-gevechten kan springen om vijanden aan te vallen met rode magie en korte-afstandsaanvallen. Met Chainspell kan de Red Mage ook verschillende spreuken koppelen voor enorm veel schade, en dit weer opvolgen met melee-aanvallen.

·         Zwemmen en duiken: Dit nieuwe spelmechanisme maakt het mogelijk dat spelers zich naadloos in bepaalde rivieren, meren en zeeën begeven, zowel in nieuwe als bestaande gebieden van Eorzea®. In sommige omgevingen kunnen spelers ook onder water duiken, zelfs wanneer ze een beest berijden. Onder water kunnen spelers niet alleen dingen verzamelen, er is ook interactie met NPC’s mogelijk.

·         Nieuwe Beast Tribe en Primal: De Ananta, een tribe met uitsluitend vrouwelijke beesten, is de nieuwste Beast Tribe in de wereld van FFXIV. Deze oude tribe huist in de bergen nabij Ala Mhigo en aanbidt de Primal Lakshmi. De Lamia-achtige wezens staan bekend om hun vaardigheden in spreuken en gemcraft en spelen een zeer belangrijke rol in het hoofdverhaal van Stormblood, waarin ze worden vervolgd door het Garlean Empire.

·         Nieuwe High-Level Raid: The Bend of Time – Omega is aangekondigd als de high-level raid-serie voor Stormblood. Omega was in het verleden al eens in het hoofdverhaal opgedoken, maar binnenkort is deze dreiging terug – sterker dan ooit. Het mysterie achter de verschijning van Omega en het belang van “The Bend of Time” worden onthuld in het verhaal rondom deze raid.

·         Nieuwe Alliance Raid: Twee speciale gastontwikkelaars zijn uitgenodigd om mee te werken aan het ontwerp van de vers aangekondigde Alliance Raid “Return to Ivalice”: Yasumi Matsuno (FINAL FANTASY XII / FINAL FANTASY TACTICS) schrijft het scenario rondom de raid, terwijl Keita Amemiya (Onimusha 2 / Shin Megami Tensei IV) de leiding neemt over het ontwerp van de monsters en eindbazen.

·         Stormblood Theme Song: De legendarische componist Nobuo Uematsu keert terug om de themasong voor Stormblood te schrijven.

SQUARE ENIX sloot de aankondigingen af met informatie over de Stormblood collector’s edition. Behalve een speciale doos met art-decoratie van Yoshitaka Amano bevat deze versie:

·         FINAL FANTASY XIV: Stormblood

·         Stormblood Special Art Box

·         Kundig gemaakt Zenos yae Galvus-figuur

·         FINAL FANTASY XIV: Stormblood Art Book

·         Stoffen plattegrond van Eorzea

·         Stormblood Logo-sticker

·         Exclusieve in-game voorwerpen

o    Syldra Mount

o    Wind-up Bartz Minion

o    Chicken Knife

Pre-orders voor Stormblood zijn mogelijk vanaf 24 januari 2017. Meer informatie over Stormblood wordt onthuld tijdens het European Fan Festival in Frankfurt van 18-19 februari 2017.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: