Home TV Openings- en slotfilm Imagine Film Festival bekend

Openings- en slotfilm Imagine Film Festival bekend

by Overige Redacteuren

Imagine Film Festival
14 – 24 april in EYE

Het 32ste Imagine Film Festival staat van 14 t/m 24 april in EYE Amsterdam en beleeft haar feestelijke opening op donderdag 14 april met het Amerikaanse Midnight Special van Jeff Nichols. Diezelfde avond zal de Koreaanse actiefilm Veteran de openingsfilm zijn die toegankelijk is voor het reguliere publiek. Om het festival af te sluiten draait op 24 april de indrukwekkende Noorse rampenfilm The Wave.

IM1.jpgDe openingsfilm van Imagine 2016 is de Amerikaanse film Midnight Special van Jeff Nichols, met Michael Shannon, Joel Edgerton en Kirsten Dunst. De film had zijn wereldpremière in februari in de competitie van het filmfestival van Berlijn. De sci-fi thriller gaat over vader Roy en zijn achtjarige zoontje Alton, die over bijzondere gaven beschikt. Wat begint als een vlucht voor een religieuze sekte en de lokale politie, escaleert al snel tot een landelijke klopjacht georganiseerd vanuit het hoogste niveau van de FBI. Jeff Nichols maakte eerder de films Shotgun Stories (2007), Take Shelter (2011) en Mud (2012).

IM2.jpgDe publieksopening is de Koreaanse actiefilm Veteran van Ryoo Seung-wan, vorig jaar een groot kassucces in eigen land. De eigenzinnige rechercheur Seo Do-cheol vermoedt dat de dood van een bevriende vrachtwagenchauffeur geen zelfmoord is, zoals de officiële lezing wil. Zeer waarschijnlijk zit de steenrijke industrieel Jo Tae-oh erachter. Diens advocaten doen alles om het onderzoek van Do-cheol tegen te werken. Maar die laat zich niet intimideren. Superieure actiefilm met een forse dosis humor en slapstick.

IM3.jpg

Het festival wordt afgesloten door de Noorse rampenfilm The Wave, waarin een geoloog in een klein fjordendorpje vermoedt dat een overhangende klif wel eens in het fjord zou kunnen storten, wat een allesvernietigende tsunami zou veroorzaken. De film was een reusachtig succes in Noorwegen en is gemaakt in de beste traditie van Steven Spielberg en Roland Emmerich.

  • Midnight Special – Jeff Nichols (Verenigde Staten 2016) – vanaf 12 mei in de bioscoop via Warner Bros. Pictures International Holland.
  • Veteran (Beterang) – Ryoo Seung-wan (Zuid-Korea 2015) – vanaf 26 mei op DVD/Blu-ray en VoD via Splendid Films.
  • The Wave (Bølgen) – Roar Uthaug (Noorwegen 2015)

SHORTS
Het programma van korte films werd geselecteerd uit ruim 800 inzendingen. De 35 films zijn afkomstig uit zeventien landen. In het programma zijn vier Nederlandse films opgenomen. Twee films beleven bij Imagine hun wereldpremière: de Nederlandse film Baardmos van Kokosky Deforchaux en het Deense The Sunken Convent van Michael Panduro. De Europese films in het programma vormen de competitie voor de Zilveren Méliès, de prijs voor de beste Europese fantastische korte film. De complete lijst met alle shorts die op het festival draaien is toegevoegd aan de bijlage.

Imagine Film Festival
14 -24 april 2016
EYE in Amsterdam

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x