Home MoviesNieuws Ontdek een beestachtig leuk bordspel in Animal Crossing: Amiibo Festival

Ontdek een beestachtig leuk bordspel in Animal Crossing: Amiibo Festival

by Sven

Vanaf 20 november kun je samen met vrienden en familie genieten van een digitaal bordspel in de charmante wereld van Animal Crossing, want op die dag verschijnt Animal Crossing: amiibo Festival, exclusief voor de Wii U. In de Animal Crossing-serie kunnen spelers vriendschap sluiten met hun dierlijke buren en een eigen bestaan opbouwen in een unieke, veranderende stad. Daar op aansluitend verwelkomt Animal Crossing: amiibo Festival vier spelers – en hun gloednieuwe amiibo – op een spelbord dat tijdens het spelen verandert.

Spelers kunnen amiibo-figuurtjes uit de Animal Crossing-serie* gebruiken om populaire personages als Isabelle, Tom Nook en K.K. tot leven te wekken op het spelbord en proberen daarmee zoveel mogelijk gelukspunten te verzamelen. Spelers moeten hun amiibo-figuurtje tegen de Wii U GamePad houden om met de dobbelsteen te rollen en over het bord te bewegen. Bij het vakje waar de speler op landt verschijnt een korte, grappige sketch, die bijvoorbeeld laat zien hoe het personage bij het station staat te zingen om klingels (de valuta in Animal Crossing) te verdienen, gaat winkelen, of het plaatselijke museum bezoekt. De sketches zijn niet alleen van invloed op je klingels en gelukspunten, maar geven ook op grappige manieren nieuw inzicht in de wereld van Animal Crossing en zijn bewoners.

Elk bordspel vertegenwoordigt een bepaalde maand, waarbij elk vakje staat voor een andere dag. Zo kunnen spelers alle vier seizoenen beleven. Iedere maand heeft unieke evenementen om aan deel te nemen, van vistoernooien en insectenjachten tot de even riskante als lucratieve knollenhandel. Elke zondag komt Joan naar de stad om knollen te verkopen, en spelers moeten vóór de volgende zondag de gekochte knollen weer verkocht hebben, terwijl de knollenprijzen op elk vakje anders zijn. Als je op een vakje met een redelijke knollenprijs bent geland kun je ervoor kiezen je hele partij te verkopen, of juist je knollen nog even te bewaren in de hoop dat de prijs nog zal stijgen – met het risico dat je ze uiteindelijk voor minder dan de kostprijs van de hand moet doen.

Verzamelde gelukspunten kunnen op elke Animal Crossing-amiibo worden opgeslagen, om er vervolgens nieuwe emoties en kostuums mee te ontgrendelen, tot een maximum van vijf per personage. Niet alleen het uiterlijk van je personage zal in de loop van de tijd veranderen, de stad kan tijdens het spel zelf ook veranderen. Naarmate je meer tijd in het spel hebt doorgebracht, verschijnen er nieuwe gebouwen en extra routes, voor telkens weer een andere ervaring.

Bezitters van Animal Crossing: Happy Home Designer voor de Nintendo 3DS-systemen kunnen hun zelf ontworpen huizen opslaan op een Animal Crossing amiibo-kaart en importeren in Animal Crossing: amiibo Festival, waarna deze huizen op het spelbord verschijnen.

Daarnaast kunnen spelers hun verzameling Animal Crossing amiibo-kaarten gebruiken voor deelname aan diverse minigames. Test je kennis van Animal Crossing in de quiz, of laat zoveel mogelijk ballonnen knappen en land op het ballonneneiland. In de minigame Eilandsurvival moet je op tientallen eilanden vijanden ontwijken en materialen zoeken om binnen zeven dagen een vlot te bouwen waarmee je van het eiland kunt ontsnappen.

Geniet van telkens weer nieuwe evenementen en gebeurtenissen in Animal Crossing: amiibo Festival. Dit spel voor het Wii U-systeem is vanaf 20 november verkrijgbaar in Europa als bundel met een Isabelleamiibo, een Digby-amiibo (zolang de voorraad strekt) en amiibo-kaarten van Goldie, Stitches en Rosie. Op 20 november verschijnen ook apart verkrijgbare amiibo-figuurtjes van Cyrus, Lottie, Reese, Mabel, K.K. en Tom Nook, en een amiibo-driepak met Cyrus, K.K. en Reese.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x