Home Gaming Noorse legendes in The Fate of Baldr

Noorse legendes in The Fate of Baldr

by Jos Vis

De Noorse indiegame-ontwikkelaar Ananki Game Studio brengt een groot eerbetoon aan de Noorse mythologie. Hun aankomende game The Fate of Baldr is geïnspireerd op de mythe van de oude legendes.

De Noorse mythologie verwijst naar het Scandinavische raamwerk dat zich afspeelde rond de Vikingtijd (jaar 790 – 1100). De mythologie is de algemene term voor mythe, legendes van bovennatuurlijke wezens die verband hielden met de voorchristelijke Noordse religie.

De Oudnoors beoefenden een polytheïstische religie. In korte woorden betekent dit dat ze een sterk geloof hebben in verschillende goden en godinnen. Het verhaal van verschillende goden, wezens en helden wordt geprezen door Ananki Game Studio en ze willen de Noorse mythologie vieren door 3 van de bazen uit The Fate of Baldr te onthullen .

De dwergenbroers Brokkr en Eitri staan bekend om het smeden van Thors hamer, Mjølnir, maar ze vervaardigden ook Odins speer Gungnir, een onberispelijk magisch wapen dat altijd het doel zou raken. In The Fate of Baldr zijn Brokkr en Eitri een Siamese tweeling die een krachtige smidse hamer hanteert. Ze verschijnen als baas in de donkere, modderige woestenij die bekend staat als Svartalvheim.

Freya, de wellustige godin van liefde en oorlog. Haar magische ketting, Brisingamen, werd gesmeed door vier dwergen en aan haar geschonken nadat ze een nacht bij elk van hen had doorgebracht. In The Fate of Baldr verschijnt Freya als een majestueuze boogschutterbaas in de magische jungles van Alvheim.

Hel, de gruwelijke koningin van de dood, dochter van Loki, en zus van Fenrir en Jormungandr. Zij is de gevreesde heerseres van Helheim, waar degenen die sterven door ziekte en ouderdom naartoe worden gestuurd. In The Fate of Baldr is Hel een duistere necromancer-baas die in Helheim verschijnt. Het gerucht gaat dat zij sinds zijn dood de bewaarder van Baldr’s ziel is.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x