Home Gaming Nintendo toont komende Wii U- en Nintendo 3DS-titels op gamescom 2016

Nintendo toont komende Wii U- en Nintendo 3DS-titels op gamescom 2016

by Mark van Truijen

Ook dit jaar is Nintendo met een stand vol actuele en komende titels voor Wii U en de Nintendo 3DS-systemenaanwezig op gamescom – ‘s werelds grootste jaarlijkse videogamebeurs in Keulen, Duitsland. Nintendo begint de meerdaagse show vol boeiende games en leuke evenementen met een Splatoon Showdown-toernooi, een nieuwe reeks Nintendo Selects-titels voor Wii U en kleurrijke toevoegingen aan de line-up van Nintendo 3DS-systemen:

 

 • Splatoon Showdown: Na de strijd van de afgelopen weken, zijn er nog maar vier teams over in ESL’s Splatoon Showdown-toernooi. De ESL, ‘s werelds grootste eSports-bedrijf, host op gamescom de finales in samenwerking met Nintendo op de Beta-stage van de ESL-arena in Hall 9. De finales vinden plaats op 17 augustus om 15:00 uur en worden aangekondigd door Splatoons producer Hisashi Nogami. Alle beelden van de finale worden live gestreamd via Twitch.tv/ESL.

 

 • Splatoon Testfire: Spelers die Splatoon nog niet gespeeld hebben krijgen daar de ultieme kans voor tijdens het Splatoon Summer Testfire 2016 – Free Online Demo Event dat op 18 augustus in Europa wordt gelanceerd. Spelers kunnen de Testfire-demo gratis downloaden in de Nintendo eShop en hem spelen tot het eind van de Testfire-periode op 1 september – een ideale kans om Inkopolis voor het eerst te bezoeken*.
 • Nintendo Selects: Wil je alsnog een Wii U-game ontdekken die je de eerste keer hebt gemist? Captain Toad: Treasure Tracker,Pikmin 3, Super Mario 3D World en Mario Party 10 worden de nieuwste toevoegingen aan de Nintendo Selects-reeks voor de Wii U. Dit zijn enkele van de meest populaire games voor het systeem, samen goed voor 2 miljoen verkochte exemplaren in Europa tot nu toe**. Deze nieuwe Nintendo Selects-titels verschijnen op 30 september.

 

 • Paper Mario: Color Splash: Het eerste deel in een nieuwe serie video’s, “Rescue V”, is nu te bekijken op Nintendo’s YouTube-kanaal. Deze grappige, vintage-stijl filmpjes over een team dappere Toads zullen op regelmatige basis verschijnen tot de lancering van Paper Mario: Color Splash op 7 oktober. Fans kunnen op 18, 19 en 20 augustus om 15:30 uur, en op 21 augustus om 15:00 uur, ook afstemmen op twitch.tv/nintendodeutschland voor een livestream van het Dark Bloo Inn-level in de game. (Duitstalig)

 

 

 • Nieuwe kleuren voor New Nintendo 3DS XL-systemen: Op 11 november worden twee New Nintendo 3DS XL-systemen in nieuwe kleuren uitgebracht in de Benelux. Deze kleuren zijn Parelwit en Oranje + Zwart.
 • Nintendo 2DS + YO-KAI WATCH®-bundel: De eerste van twee vandaag aangekondigde Nintendo 2DS-bundels bestaat uit een blauw Nintendo 2DS-systeem waar YO-KAI WATCH® al op staat geïnstalleerd. Deze bundel verschijnt op 7 oktober en biedt spelers het perfecte entreekaartje naar Springdale en zijn mysterieuze bewoners.
 • Nintendo 2DS + Nintendo presents: New Style Boutique 2 – Fashion Forward-bundel: De tweede Nintendo 2DS-bundel bestaat uit een roze Nintendo 2DS-systeem waar Nintendo presents: New Style Boutique 2 – Fashion Forward al op staat geïnstalleerd. Hiermee kunnen spelers hun eigen boetiek beginnen en carrière maken in de modewereld, van ontwerper tot model, met het doel naam en faam te maken in de mode-industrie. Deze bundel is verkrijgbaar vanaf 7 oktober.
 • YO-KAI WATCH® 2: Bony Spirits en YO-KAI WATCH 2®: Fleshy Souls: de volgende grote hoofdstukken in de YO-KAI WATCH®-serie voor Nintendo 3DS-systemen komen in de lente van 2017 naar Europa. Ze vertellen over de oorsprong van de Yo-kai Watch en bieden een nog grotere diversiteit aan Yo-kai, verbeterde strategische elementen en een nieuwe multiplayerstand. Twee tot vier spelers met elk hun eigen systeem en game kunnen samenwerken in de co-op stand om beloningen te verdienen die ze vervolgens kunnen gebruiken in het singleplayer-avontuur.
 • Mario Party: Star Rush: brengt op 7 oktober nieuwe Mario-actie naar de Nintendo 3DS-systemen. Dit portable deel in de serie geeft de party een nieuwe draai doordat alle spelers steeds tegelijk aan de beurt zijn. Het spel verloopt hierdoor sneller en wint ook aan strategische diepgang. Bezoekers van de gamescom kunnen dit jaar de nieuwe Toad Scramble-mode proberen, die voor het eerst speelbaar is voor de fans.
 • DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past: De volgende grote RPG voor de Nintendo 3DS-systemen is ook aanwezig op gamescom. Bezoekers kunnen DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past spelen op de stand van Nintendo, nog voordat deze game voor de allereerste keer in Europa verschijnt op 16 september. Een livestream van de game is te bekijken viatwitch.tv/nintendodeutschland op 19 augustus van 17:00 tot 18:00 uur.

 

 • Indie-titels: Nintendo zal ook dit jaar weer een deel van de booth wijden aan getalenteerde ontwikkelaars die de titels tonen die ze binnenkort uitbrengen voor de Nintendo eShop van Wii U en Nintendo 3DS. Dit jaar demonstreert Shin’en Multimedia nieuwe DLC-tracks voor FAST Racing NEO, terwijl Image & Form SteamWorld Collection toont. Deze twee games worden op 30 september de eerste Nintendo eShop Selects-titels die voor de Wii U verschijnen als retailversies. Daarnaast is Axiom Verge voor de Wii U aanwezig op de showvloer, zal Rain Games aanwezig zijn met World to the West voor de Wii U, en toont 13AM Games Pirate Pop Plus! enRunbow Pocket voor New Nintendo 3DS-systemen.

 

Met een divers aanbod aan actuele en komende titels, de kleurrijke strijd in Splatoon, nieuwe aanvullingen op de Nintendo Selects-reeks en nieuwe kleuren Nintendo 3DS-systemen, mag je Nintendo’s stand niet missen tijdens gamescom 2016 in Keulen. Ga voor de Duitstalige livestream naar twitch.tv/nintendodeutschland van donderdag 18 tot zondag 21 augustus. Ga voor het volledige schema naar https://www.nintendo.de/gamescom.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x