Home Gaming Nintendo presenteert nieuws over Xenoblade Chronicles 2 voor de release op 1 december

Nintendo presenteert nieuws over Xenoblade Chronicles 2 voor de release op 1 december

by Sven
Over een paar weken kunnen Nintendo Switch-bezitters hun vertrouwde omgeving achter zich laten om naar de fantastische wereld van Alrest te reizen: een wereld vol levende landen die bekend staan als Titans met daarboven het paradijselijke Elysium. Om fans voor te bereiden op de release van Xenoblade Chronicles 2 op 1 december, heeft Nintendo een speciale, diepgaande presentatie gegeven over deze gigantische game, inclusief de uitgestrekte omgevingen, het vechtsysteem, en de personages. Tijdens deze speciale Nintendo Direct onthulde Nintendo ook de komende DLC, een cross-promotie met The Legend of Zelda: Breath of the Wild en een gratis DLC-pakket dat tegelijk met de game verschijnt en spelers de game laat spelen met Japanse audio en Engelse ondertitels. Fans krijgen alvast een voorproefje op deze alternatieve taaloptie in de gloednieuwe Xenoblade Chronicles 2 – personagetrailer op YouTube.

Xenoblade Chronicles 2 is het vervolg op de originele, hooggeprezen RPG die in 2011 voor de Wii verscheen. Dit vervolg biedt toegang tot nieuwe personages en werelden, met een uitgebreid vechtsysteem dat voor fans van de eerste game nog steeds vertrouwd zal aanvoelen. In Xenoblade Chronicles 2 krijgen spelers te maken met Blades, kunstmatige levensvormen die een band aangaan met Drivers zodat deze tijdens gevechten hun wapens en krachten kunnen gebruiken. Het hoofdpersonage Rex is een Driver, Pyra is een Blade. Om spelers nog voor de release vertrouwd te maken met hoofdrolspeler Rex, krijgt The Legend of Zelda: Breath of the Wild via een gratis update een nieuwe mini-missie waarin spelers een Rex-kostuum voor Link kunnen vinden. Deze update komt op 9 november uit voor zowel de Nintendo Switch als de Wii U.
Blades komen zowel tijdens als buiten de gevechten op verschillende manieren van pas. Tijdens het avonturieren kunnen Blades bijvoorbeeld het aantal verzamelbare items verhogen, nieuwe wegen openen of andere speciale effecten opleveren. Wanneer spelers samen met hun Blades vechten, kunnen ze effecten activeren die de Driver beschermen, aanvallen versterken, enzovoort. De eigenschappen verschillen van Blade tot Blade, waardoor het kiezen van een Blade een extra strategische laag toevoegt aan de gevechten.
Blades zijn lang niet de enige soort levensvormen die spelers tegenkomen tijdens hun reis over de ruggen van de machtige Titanen. In de uitgestrekte wereld van Alrest, ontdekken spelers zowel vreedzame als agressieve beesten in allerlei soorten en maten. Ze zwerven over de gigantische vlaktes, in diepe grotten, door bevroren koninkrijken, over verschroeide aarde en zandstranden. Wanneer de speler erin slaagt bepaalde unieke beesten te verslaan, blijft een grafsteen achter om het wezen te herdenken en spelers de kans te geven deze gevechten opnieuw te beleven voor extra beloningen.
Tijdens hun reizen door de reusachtige wereld van Alrest, komen spelers blinkende plekken tegen die verzamelpunten worden genoemd. Hier kunnen spelers kostbare voorwerpen ophalen of onder de wolken duiken om zeldzame schatten te veroveren. Ook zijn er speciale herkenningspunten waar spelers zich wanneer ze maar willen naartoe kunnen verplaatsen, en diverse levendige steden. Elke Titan heeft zijn eigen unieke layout en sfeer, wat je ook terugziet in de winkelstraten en woonwijken,
Fans die hun epische avontuur willen uitbreiden, kunnen een Uitbreidingspas voor de game aanschaffen. Met deze Uitbreidingspas kunnen spelers met de DLC die tussen de release en het najaar van 2018 verschijnt nóg meer beleven. Het begint met missies en ondersteuningsitems, en leidt uiteindelijk tot een nieuwe uitdagingsstand waarin spelers tegen machtige vijanden kunnen strijden, en zelfs een extra avontuur met een nieuwe verhaallijn kunnen beleven in de wereld van Elysium. Informatie over de verschillende onderdelen van de Uitbreidingspas wordt later bekendgemaakt.
Xenoblade Chronicles 2 verschijnt op 1 december, exclusief voor de Nintendo Switch. Diezelfde dag verschijnt ook de Nintendo Switch-Pro-controller: Xenoblade Chronicles 2 Edition en de Xenoblade Chronicles 2 Collector’s Edition. Deze speciale versie bevat de game, een prachtig geïllustreerde softcover artbook met maar liefst 220 pagina’s vol conceptontwerpen en artwork van de personages, landschappen en objecten in de game, een soundtrack-cd met meeslepende muziek uit de game, en een speciaal metalen doosje om de Xenoblade Chronicles 2-gamecard in te bewaren. Spelers die het avontuur altijd bij zich willen hebben op de Nintendo Switch kunnen de digitale versie van de game nu apart of als bundel met de Uitbreidingspas voorbestellen in de Nintendo eShop. Spelers die de game nu alvast bestellen in de Nintendo eShop kunnen bij de release op 1 december de game meteen spelen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x