Home Gaming Nintendo organiseert Splatoon 2- en ARMS-toernooien tijdens E3

Nintendo organiseert Splatoon 2- en ARMS-toernooien tijdens E3

by Mark van Truijen

Nintendo organiseert sociale, competitieve toernooien tijdens de komende E3 videogamebeurs. Twee dagen lang kunnen fans van over de hele wereld online volgen hoe zowel pro’s als amateurs strijden om de eer in Splatoon 2 en ARMS, games die alleen zijn te ervaren op het Nintendo Switch-systeem. Fans kunnen alle actie in het Engels volgen op Nintendo of Europe’s E3 2017 website en via Nintendo’s Twitch-kanalen, met een chatroom in de taal van de kijker.

2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational – dinsdag 13 juni om ongeveer 23:30 uur
Voor de eerste keer ooit, zullen deelnemers uit vier verschillende wereldregio’s strijden om wereldheerschappij in Splatoon 2. De vier teams van elk vier personen – “Deadbeat” uit de Verenigde Staten, “Dynameu” uit Japan, “Rising Moon” uit Europa en “Blue Ringed Octolings” uit Australië/Nieuw Zeeland – hebben de afgelopen maanden hun rivalen verslagen tijdens lokale toernooien.
Tijdens de show in Los Angeles zullen alle teams om te beginnen één keer tegen elke tegenstander strijden in Grondoorlog om de indeling voor de volgende ronde te bepalen. Zo krijgen alle teams de kans om de sterke en zwakke punten van hun tegenstanders te verkennen. In de volgende ronde strijden spelers in de Profgevecht-modus van de game. Tijdens de halve finale strijden teams maximaal vijf keer tegen elkaar (best of five), tijdens de finale nemen de twee finalisten het maximaal zeven keer tegen elkaar op (best of seven).
Europese fans kunnen alle actie volgen terwijl deze live wordt gestreamd vanuit Los Angeles. Het winnende team wordt beloond met de kampioenstitel en een speciale Splatoon 2-trofee met daarin hun namen gegraveerd. Het commentaar bij de wedstrijden wordt geleverd door de fanatieke Splatoon-speler, Nintendo-fan, atleet en professionele sportcommentator Jordan Kent, samen met Ashley Esqueda van CNET en Eric Smith van het Nintendo Treehouse. Voorafgaand aan de E3, zal Nintendo of America videocontent uitbrengen met uitleg over de tactieken, strategieën en verhaallijnen achter de competitieve Splatoon-wedstrijden.
2017 ARMS Open Invitational – donderdag 15 juni om ongeveer 00:30 uur
Nachtbrakers in Europa kunnen via een live stream de ARMS-competitie volgen. Hierin strijden vier ervaren competitieve gamers uit de vechtspellen-community tegen E3-bezoekers die zich op bepaalde tijden kunnen kwalificeren op de stand van Nintendo. De vier beste deelnemers mogen het opnemen tegen vier professionele competitieve gamers.
De acht deelnemers aan het toernooi zullen strijden voor de felbegeerde 2017 ARMS Open Invitational-kampioenschapsriem. Het commentaar bij het toernooi wordt onder andere geleverd door Super Smash Bros.-broadcasters D1 en VikkiKitty. De deelnemende pro-spelers zijn Street Fighter-meester Alex Valle; Kelsy Medeiros, a.k.a. SuperGirlKels, een professionele Super Smash Bros. for Wii U-speler uit Canada; en de beroemde Super Smash Bros.-spelers Daniel “Tafokints” Lee en Marie-Laure “Kayane” Norindr uit Frankrijk, één van de meest bekroonde vrouwelijke vechtspellenprofs ooit.
Meer informatie over Nintendo’s activiteiten en aankondigingen op de E3 2017 verschijnen de komende weken op Nintendo of Europe’s E3 2017 website.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x