Home Gaming Nieuwe trailers voor Metaphor: ReFantazio en Persona 3 Reload tijdens The Game Awards

Nieuwe trailers voor Metaphor: ReFantazio en Persona 3 Reload tijdens The Game Awards

by Pim, Sel

Met een gloednieuwe trailer tijdens The Game Awards (TGAs) kondigde ATLUS aan dat hun nieuwe fantasy-RPG Metaphor: ReFantazio in het najaar van 2024 uitkomt. Daarnaast had het bedrijf ook een nieuwe trailer in petto van de RPG-remake Persona 3 Reload, die je nu kunt pre-orderen!
 
Metaphor: ReFantazio
Met de gloednieuwe TGA-trailer ‘The Royal Tournament’ kondigde ATLUS aan dat hun langverwachte fantasy-RPG Metaphor: ReFantazio in het najaar van 2024 uitkomt.
 
De trailer bevat nieuwe gameplayscènes, een introductie van het verhaal en de fantasysetting, en de volgende namen:

 • Regisseur – Katsura Hashino (Shin Megami Tensei III – Nocturne, Persona 3, Persona 4, Persona 5)
 • Personageontwerper – Shigenori Soejima (Persona 3, Persona 4, Persona 5)
 • Componist – Shoji Meguro (Shin Megami Tensei III – Nocturne, Persona 3, Persona 4, Persona 5)
 • Illustrator – Koda Kazuma (bekendste werk: NieR:Automata)
 • Mecha-designer – Ikuto Yamashita (bekendste werk: Neon Genesis Evangelion)

Je kunt de trailer ‘The Royal Tournament’ van Metaphor: ReFantazio hier bekijken: 

Verder presenteert ATLUS op maandag 11 december om 12.30 uur Nederlandse tijd een speciale live-uitzending op YouTube (alleen in het Japans) over de game, met als gasten Japanse stemacteurs uit de game, waaronder Natsuki Hanae als de hoofdpersoon, Sumire Morohoshi als Gallica, Kensho Ono als Stroh en Saori Hayami als Hulkenberg.

Ten slotte heeft ATLUS nieuwe informatie vrijgegeven over het verhaal en de personages van Metaphor: ReFantazio, waaronder beeldmateriaal.

 • Verhaal
  • Het verhaal speelt zich af in het verenigd koninkrijk Euchronia, waar de moord op de koning voor chaos en onrust zorgt.

Op een dag wordt de Royal Magic aangeroepen, een magie die alleen de koning kende. Het betekent het begin van een koninklijk toernooi met de troon als inzet.

Terwijl de strijd om de troon is losgebarsten, moet de hoofdpersoon samen met het elfje Gallica een manier zien te vinden om de vloek op de prins op te heffen, de troonopvolger die door het koninkrijk dood wordt gewaand. Ze besluiten daarom om door het uitgestrekte land te reizen.

Tijdens hun avontuur ontdekken ze dat ze hun doel alleen kunnen bereiken door deel te nemen aan het toernooi om de troon. Daarvoor zullen ze zich moeten scharen aan de zijde van vele vrienden en volgelingen van de verschillende stammen in de wereld.

 • De hoofdpersoon
  • Samen met het elfje Gallica gaat hij op reis om de dodelijke vloek op te heffen die de prins van Euchronia heeft getroffen, zijn vriend uit zijn kindertijd.

De jongen is afkomstig uit de elda-stam, die door de staatsreligie als bezoedeld wordt beschouwd omdat ze een gevaarlijke en heidense magie zouden hebben geërfd. Als minderheid worden ze dan ook verafschuwd en gediscrimineerd in het koninkrijk. 

 • Gallica
  • Gallica is niet alleen een reisgenoot, maar ook een gids die de hoofdpersoon helpt om de prins te redden. Hoewel ze te klein is om deel te nemen aan gevechten, zijn haar kennis van magie en haar vermogen om magla waar te nemen van onschatbare waarde voor de hoofdpersoon. Ze neemt geen blad voor de mond, maar voor de hoofdpersoon is ze een steun en toeverlaat.
 • Strohl
  • Deze jongeman uit de clemar-stam ontmoet de hoofdrolspeler in het rekruteringscentrum voor het staatsleger. Het is een pientere knaap uit een welgestelde familie met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Maar toch lijkt hij zich in een netelige situatie te bevinden, aangezien het zelden voorkomt dat iemand van goede komaf zich bij het klootjesvolk voegt om in het leger te gaan. 
 • Hulkenberg
  • Deze ridder uit de roussainte-stam is een voormalig lid van de Koninklijke Garde die zich aan de zijde van de prins bevond. Ondanks haar jonge leeftijd blonk ze uit in het hanteren van verschillende wapens, waardoor ze het wist te schoppen tot lijfwacht van de prins. Maar toen de prins werd aangevallen kon ze hem niet beschermen. Ze besloot te gaan zwerven, waarbij ze het gevoel een mislukkeling te zijn niet kon afschudden.
 • Heismay
  • Een voormalig ridder van de eugief-stam. Net als andere eugiefs is hij gevoelig voor geluid, wat deels verklaart waarom hij scherpzinniger is dan de meesten.

Omdat hun uiterlijk sterk afwijkt van dat van andere stammen komt het regelmatig voor dat de eugiefs worden gediscrimineerd. Heismay is daarop geen uitzondering en hij draagt bovendien de last van zijn verleden met zich mee.

 • Nieuwe illustraties
  • Reis door een uitgestrekte, prachtige fantasiewereld. Verken de wereld aan de hand van een intuïtieve en oogstrelende UI die het geheel naar een hoger niveau tilt. (Krijg een voorproefje van de stijl van Metaphor: ReFantazio met vijf nieuwe illustraties)

 
Bezoek de officiële website voor de nieuwste informatie. Metaphor: ReFantazio wordt uitgebracht voor Xbox Series X|S, Windows, PlayStation 5, PlayStation 4 en Steam.
 
Persona 3 Reload
ATLUS heeft op de TGAs met de nieuwe “The Meaning of Life”-trailer meer gameplay gedeeld voor hun aanstaande RPG-remake Persona 3 Reload – Volg in de nieuwste trailer de S.E.E.S. terwijl ze vechten om de wereld te redden en proberen hun dagelijkse leven op de middelbare school in evenwicht te brengen, terwijl ze de ingewikkeldheid van het bestaan verkennen!

Persona 3 Reload wordt 2 februari 2024 uitgebracht voor Xbox Series X|S, Xbox One, Windows, Steam, PlayStation®5 en PlayStation®4 en kan nu gepre-orderd worden. Persona 3 Reload zal bij release ook beschikbaar zijn via de Xbox Game Pass.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x