Home Gaming Nieuwe Indie Highlights-video onthult dat Steamworld Quest in 2019 naar de Nintendo Switch komt

Nieuwe Indie Highlights-video onthult dat Steamworld Quest in 2019 naar de Nintendo Switch komt

by Pim, Sel

Aan het begin van dit nieuwe jaar richt Nintendo of Europe met een nieuwe Indie Highlights-video de blik op diverse spannende indiegames die later dit jaar naar de Nintendo Switch komen. De video biedt onder andere een eerste blik opSteamWorld Quest: Hand of Gilgamech, een prachtige, handgetekende roleplaying card game van Image & Form Games, de makers van hooggeprezen titels als SteamWorld Digen Steamworld Dig 2SteamWorld Quest verschijnt later in 2019, voor het eerst op Nintendo Switch. Bekijk hier de Indie Highlights – 23 januari 2019 (Nintendo Switch) -video en lees meer op de Indie Highlights-pagina op de officiële website van Nintendo. Hieronder een overzicht van de games die werden gepresenteerd in de Indie Highlights-video van vandaag: 

  • Gebruik de kaarten in je hand om het kwaad te overwinnen inSteamWorld Quest: Hand of Gilgamech van Image & Form Games en Thunderful Publishing. In deze innovatieve roleplaying card game leid je een groep helden door een prachtige handgetekende wereld. Onderweg moet je je eigen deck kaarten opbouwen en gebruiken om tijdens intense turn-based gevechten tal van vijanden te verslaan. De game mixt traditionele fantasy-elementen met steampunkrobots voor een onvergetelijke ervaring vol fun en humor. SteamWorld Quest: Hand of Gilgamechverschijnt later in 2019, als eerste voor de Nintendo Switch.
  • Magie, mythologie en maffe kungfu-actie komen samen in Unruly Heroes van Magic Design Studios, en deze titel is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Deze actierijke avonturengame is geïnspireerd door het Chinese verhaal “A Journey to the West”, beter bekend als de Monkey King Legend. Wanneer kwaadaardige wezens het land op z’n kop zetten, moeten de Monkey King en zijn drie kleurrijke kameraden de orde herstellen. Speel het avontuur solo of met vrienden in de lokale coöpstand voor 4 spelers. Je kunt je kungfu-skills ook testen tegen een andere speler in de lokale of online* PvP-stand.
  • Ooit gedroomd van een leven als geit? Die droom wordt werkelijkheid in Goat Simulator: The GOATY van Coffee Stain Publishing. Dit zeer succesvolle indiefenomeen is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, dus kun je vandaag nog genieten van de meest geavanceerde geitsimulatietechnologie ooit. Het Goat Simulator: The GOATY-pakket bevat naast het originele Goat Simulator ook Goat MMO Simulator, Goat Simulator: GoatZ, Goat Simulator: Payday en Goat Simulator: Waste of Space.
  • When Ski Lifts Go Wrong van Curve Digital is een waanzinnig leuk, op fysica gebaseerd puzzelspel, vol creatieve uitdagingen, sportieve elementen en regelrechte rampen! Begin op de glooiende heuvels en puzzel je een weg omhoog naar de toppen van de hoogste bergen. Breek je hersenen over creatief ontworpen scenario’s om elke wintersporter op zijn plek te krijgen. Met meer dan 100 uitdagende, vooraf gemaakte levels en een sandbox-stand waarin spelers hun eigen uitdagingen kunnen maken, zijn de besneeuwde hellingen goed voor vele uren speelplezier. When Ski Lifts Go Wrong is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
  • Trek ten strijde in Wargroove, een turn-based strategiespel van Chucklefish. Kies uit een groot aanbod verschillende commandanten, elk met een eigen speciale “groove”-aanval die je kunt gebruiken om het tij van de strijd in je voordeel te keren. De game biedt naast een volledige verhalende campagne ook een lokale en online multiplayerstand voor maximaal vier spelers. Maar daarmee is de strijd nog niet gestreden, want met de toegankelijke editors en aanpassingstools kunnen spelers ook zelf maps en campaigns maken en delen. Wargroove marcheert op 1 februari naar de Nintendo Switch en is nu beschikbaar als pre-order in de Nintendo eShop.
  • HEAVY METAL! ZOMBIES! BIG GUNS!Double Kick Heroes van Headbang Club en Plug In Digital mixt shoot ‘em up-elementen met het ritmegame-genre voor een explosieve ervaring zoals je die nog nooit hebt gespeeld. Scheur over de ‘highway to hell’ door een post-apocalyptisch landschap en gebruik de kracht van bottenversplinterende heavy metal-ritmes als je enige wapen tegen de zombielegers. Double Kick Heroes bevat naast meer dan 30 originele metalsongs ook tracks van gastbands als GOJIRA en verschijnt in de zomer van 2019, als eerste voor de Nintendo Switch.
  • Inmostis een even griezelige als sfeervolle puzzelplatformer van Chucklefish, waarin je drie verschillende speelbare personages volgt door één duister verhaal. In een oud, verlaten kasteel, getekend in een prachtige pixelartstijl, heb je zowel je hersenen als moed nodig om te ontkomen aan het duistere kwaad dat in de diepten huist. Inmost verschijnt in 2019, als eerste voor de Nintendo Switch.
  • Duik in een immens sci-fi-avontuur metCrossCode, de ouderwets sterke 2D-actie RPG van Deck 13 Interactive en Radical Fish Games. Crosscode combineert graphics in 16-bits stijl met soepele physics, een flitsend vechtsysteem en fascinerende puzzels. CrossCode verschijnt in 2019 voor de Nintendo Switch.
  • Foragervan Humble Bundle is een tweedimensionale open wereld-game waarin je je eigen toekomst kunt opbouwen. Forager laat je verkenningstochten combineren met gevechten, farming en crafting. Probeer verschillende speelstijlen om klein te beginnen en langzaam maar zeker te groeien in omgeving, skills en netwerk van vrienden – en vijanden. Forager verschijnt binnenkort voor de Nintendo Switch.

 De presentatie bevatte ook een hoogtepuntencompilatie met een overzicht van vele geweldige indietitels die nu al verkrijgbaar zijn op de Nintendo Switch. Dus of je dit uitgebreide aanbod aan games nu voor het eerst ontdekt, of als ervaren gamer op zoek bent naar je volgende uitdaging, vergeet niet om zowel de presentatie als de Indie Highlights-pagina te bekijken. Vanaf vandaag zijn Unruly Heroes Goat Simulator: The GOATY en When Ski Lifts Go Wrong allemaal verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, later dit jaar gevolgd door SteamWorld Quest en vele andere spannende titels. 2019 belooft een druk jaar te worden voor liefhebbers van indiegames op de Nintendo Switch!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: