Home Gaming Het vierde seizoen van eSports WRC Powered by Hyundai gaat beginnen

Het vierde seizoen van eSports WRC Powered by Hyundai gaat beginnen

by Pim, Sel

Bigben en Kylotonn maken met trots bekend dat het nieuwe seizoen van eSports WRC Powered by Hyundai begint op 24 januari tijdens de legendarische Monte Carlo Rally, de openingsronde van het 2019 FIA World Rally Championship. 

Vorig seizoen streden wereldwijd meer dan 6.000 spelers tegen elkaar in WRC 7, de officiële game van de WRC. Uiteindelijk wist Jon Armstrong uit Ulster, een échte coureur in de WRC 2-divisie, de grote finale van het kampioenschap te winnen.

Hyundai is al sinds het eerste seizoen partner van de competitie en levert ook dit keer weer de hoofdprijs, een Hyundai i20 met een waarde van € 20.000,-.

eSports WRC Powered by Hyundai staat als competitie open voor iedereen die een exemplaar bezit van WRC 7 op PlayStation®4, Xbox One of pc. Tussen januari en augustus worden 12 online-rondes gehouden waarin deelnemers punten kunnen verdienen. Vervolgens worden de 10 beste resultaten gebruikt om de 8 beste spelers te selecteren voor een grote live-finale.

Net als vorig jaar vindt er dit jaar ook weer een kampioenschap voor teams plaats. Vooraf samengestelde teams van maximaal 5 spelers strijden tegelijk met de kampioenschappen voor individuen om de tweede kampioenstitel voor teams te veroveren. Bij elke rally worden de punten van de 3 beste coureurs in het team aan de totaalscore van het team toegevoegd. In dit kampioenschap wordt voornamelijk gestreden tussen teams die al bekend zijn in de wereld van eSports racing games.

Thrustmaster biedt wederom ondersteuning aan eSports WRC Powered by Hyundai en zal voor de finale de meest realistische en overtuigende apparatuur leveren. Deze specialist in race-accessoires organiseert tijdens de competitie ook speciale evenementen, niet alleen voor deelnemers maar ook voor de fans.

Hieronder de kalender van dit seizoen:  

DatumWRC eSports-ronde
24 – 27 januariMonte Carlo
14 – 17 februariZweden
7 – 10 maartMexico
28 – 31 maartTour de Corse
11 – 14 aprilWales Rally GB
25 – 28 aprilArgentinië
9 – 12 meiCatalonië
30 mei – 2 juniPortugal
13 – 16 juniSardinië
11 – 14 juliAustralië
1 – 4 augustusFinland
22 – 25 augustusDuitsland

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: