Home Gaming Nieuwe details betaalmodel en verbeteringen in WildStar!

Nieuwe details betaalmodel en verbeteringen in WildStar!

by Jeffrey van den Bogaart

In navolging van de aankondiging dat de bekroonde MMO WildStar Free-to-Play gaat, hebben NCSOFT® and Carbine Studios™ nu nieuwe details vrijgegeven over het betaalmodel van de game, de aankomende verbeteringen aan de game-ervaring en de onthulling van een uniek rewards programma voor spelers die investeren in de game. De update verschijnt in het najaar en zal de grootste tot nu toe zijn. Daarnaast bevestigen Carbine en NCSOFT, in lijn met de belofte om de game nog verder te ontwikkelen en uit te breiden, datWildStar ook in China beschikbaar zal zijn, met de eerste testen in de komende maanden.

WildStar dat free-to-play gaat is zoveel meer dan een nieuw business model”, zegt Mike Donatelli, product director bij Carbine Studios. “We bereiden ook een grote game update voor vol nieuwe features en kwalitatieve verbeteringen. Het zal een leuke omgeving worden voor nieuwe spelers die in de game willen duiken, maar we zorgen er ook voor dat de spelers die al vanaf het begin bij ons zijn tevreden zullen zijn”.

WildStar’s nieuwe rewards programma zal er voor zorgen dat spelers rewards punten kunnen verdienen door NCoin te kopen of uit te geven, zich in te schrijven voor een Signature Plan of “C.R.E.D.D” in te wisselen. Rewards punten werken ook retroactief, dus iedereen die ervoor al investeerde in WildStar sleept een aantal zeer coole rewards in de wacht. Wanneer spelers punten scoren, blijven ze stijgen in de rangorde van rewards.

Naast het feit dat de game free-to-play gaat, zien WildStar spelers nieuwe verbeteringen aan de systemen van de game en nieuwe content bij de update. Spelers die voor de eerste keer aankomen op planeet Nexus worden begroet door verschillende nieuwe features die gemaakt zijn om de tutorial en de eerste game-ervaring te verbeteren. Bij het opstarten krijgen gamers de mogelijkheid om een tutorial te kiezen die het beste bij hen past gebaseerd op hun vorige ervaring met MMO’s, inclusief een “MMO Basics” pre-tutorial voor spelers die het genre niet kennen. Het startgebied van de game, the Arkship, werd gestroomlijnd om te kunnen focussen op de basisconcepten van WildStar. Ervaren spelers krijgen de optie om de early tutorials te skippen en meteen tot actie over te gaan.

De item en stat systemen worden ook aangepakt om meer intuïtiever te werken voor nieuwe spelers en aanpasbaar te maken voor ervaren spelers. Dit wordt bereikt door de huidige primaire stats te verwijderen, zoals brutality en finesse, en deze te vervangen door 4 nieuwe basis stats – assault power, support power, health en armor. Secundaire stats worden uitgebreid en verbeterd om nog meer opties voor aanpassingen toe te laten en de gear die geassocieerd wordt met deze stats wordt ook meer gestroomlijnd  en intuïtiever.

Wat betreft de Dungeons geeft Carbine deze feature een voorkeursbehandeling in de volgende update door de flow te verbeteren om een constante uitdaging te bieden en completion times iets soepeler te maken. Het huidige schema van dungeons wordt bewerkt zodat deze geschikt is voor spelers in five-level increments. Hierdoor krijgen spelers de optie voor een volledige level-up door middel van deelname aan dungeons.

Nieuwe content en verbeteringen in levenskwaliteit worden ook in de volgende game update toegepast. Twee nieuwe gebieden worden toegevoegd; Alpha Sanctum en de Cryo-Plex PvP arena. Alpha Sanctum brengt spelers eerder in de game dieper in het Nexus verhaal. De Cryo-Plex PvP arena is een multi combat zone met een ijskoude twist. Daarnaast wordt in de najaarsupdate een nieuwe speler community feature aan de game toegevoegd. Met Communities kunnen maximaal 5 spelers hun housing plots combineren in een samenwerkende commune, waar ze ruimte en community features kunnen delen. De volgende 15 spelers kunnen toetreden tot de community en de housing plots veranderen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x