Home Gaming Nieuwe blog vrijgegeven over ontwikkeling Medal of Honor: Above and Beyond in native VR

Nieuwe blog vrijgegeven over ontwikkeling Medal of Honor: Above and Beyond in native VR

by Jeffrey van den Bogaart

Vandaag hebben Electronic Arts en Respawn Entertainment hun derde blog uitgebracht in een serie Deep-Dive Development Diaries, waarin wordt beschreven hoe het team de ontwikkeling van Medal of Honor: Above en Beyond benaderde met virtual reality in het centrum van de spelersbeleving.

De blog belicht de op controllers gefocuste benadering van game director Peter Hirschmann. Van de basis voor de besturing van first-person shooters in het begin van de serie, tot het meest recente werk, met 1-op-1 bewegingsbesturing, en hoe dat de gameplay-ervaring fundamenteel verandert. Hirschmann bespreekt ook hoe extreem meeslepend virtual reality is, met realistische klanken, zorgvuldig opgebouwde locaties en het emotionele karakter van het medium.

De blog bevat ook commentaar van Mike Verdu, VP van Content for Facebook Reality Labs, die Medal of Honor de perfecte franchise noemt om naar Oculus te brengen: “Alles wat de fans waarderen aan de MOH-franchise is perfect voor een uitgebreide VR-ervaring. Je zit in een trein, in een onderzeeër, een tank, speelt op een piano, al deze zeer op vaardigheid gebaseerde, tactiele ervaringen zouden niet hetzelfde effect hebben met een gamepad… We zijn in staat om de speler de wereld op een nieuwe en meer directe manier te laten ervaren.”

Voor meer informatie kun je hier de volledige blog lezen. Fans van de serie kunnen zich alvast verheugen op de volgende blog, die de zeer aangrijpende korte documentaireserie zal belichten die de fans kunnen bekijken in de game.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: