Home GadgetsConnectiviteit Niet zomaar een mooi dierenplaatje

Niet zomaar een mooi dierenplaatje

by Pim, Sel

In samenwerking met Samsung en FotoLabKiekie organiseerde National Geographic de fototalentenactie Interacting with Nature. De wedstrijd leverde 352 beelden op die laten zien waar mens en natuur samenkomen.

De jury toonde zich blij verrast dat ruim driehonderd natuurliefhebbers hun foto’s deelden. De winnende foto van Gunther De Bruyne, een savanneolifant die zijn slurf laat rondgaan in de keuken van een onderzoekscentrum in Malawi, is “een verrassend leuk beeld, dat bovendien nog wat te raden overlaat”, aldus jurylid Marsel van Oosten, fotograaf van FotoLabKiekie. “Sommige foto’s ontlenen juist hun kracht aan de vragen die ze oproepen bij de kijker. Ik vind het mooi dat je er je eigen interpretatie aan kunt geven.”

Grote variatie aan inzendingen
De jury, die verder bestond uit Robbert Vermue (hoofdredacteur van National Geographic Nederland) en Jae Shin (Samsung Art Store Manager), beoordeelde een grote variatie aan inzendingen en keek uiteraard of de foto’s in lijn waren met het thema. Uitsluitend een mooie zonsondergang of een loerend luipaard in een boom op de savanne vastleggen, was niet voldoende. De foto van de eersteprijswinnaar vond de jury in dit opzicht dan ook zeer goed getroffen. “Het liefst zien we wilde dieren in hun natuurlijke omgeving, ver weg van steden en mensen, maar de realiteit is uiteraard anders”, zegt Van Oosten. “Doordat er steeds meer natuurgebied verloren gaat, komen de dieren noodgedwongen op het territorium van de mens. Die interactie laat deze foto goed zien.” De top tien leverde verder prachtige beelden vanuit de hele wereld op. Zo werden onder andere spelende vossen op een industrieterrein aan de Hollandse kust en bruine pelikanen op een scheepswrak vastgelegd.

Genieten van meer winnende beelden
“Samsung zocht naar unieke, lokale beelden voor de Art Store”, aldus Tonnie van Schijndel, Sr. Marketing Manager Audio & Video bij Samsung Benelux. “Met deze wedstrijd zijn we er goed in geslaagd om de Art Store uit te breiden. De top tien maakt namelijk gedurende een half jaar1 onderdeel uit van de Art Store collectie en is dus op Samsungs The Frame te bewonderen in je eigen woonkamer. De drie winnende foto’s van deze fototalentenactie worden bovendien gepubliceerd in het aprilnummer van de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine. De eersteprijswinnaar Gunther de Bruyne won met zijn foto tevens een 55″ The Frame.”

Fotografie & The Frame: ideale combinatie
The Frame is veel meer dan een televisie. Samsungs Lifestyle TV geeft toegang tot een kunstcollectie van meer dan 1600 werken uit 42 landen uit toonaangevende internationale musea, waaronder het Louvre en het Prado. Het unieke design is eenvoudig te personaliseren met verwisselbare lijsten in een kleur naar keuze en is een kunstwerk wanneer het toestel in de Art Mode staat. De Art Store bevat unieke kunstwerken van wereldberoemde musea en galerijen. The Frame heeft een levendige 4K QLED beeldkwaliteit en de Quantum Dot Technologie zorgt voor 100% kleurvolume2. Daardoor geniet je als kijker van rijke en realistische kleuren. Bovendien zorgt het nieuwe Matte Display ervoor dat schitteringen tot een minimum worden beperkt en de kunstwerken er nog realistischer uitzien. Ook is de 2022-editie van The Frame ultra dun. Met een dikte van amper 25 millimeter gaat de TV nog beter op in het interieur.

Voor meer informatie over The Frame ga je naar https://www.samsung.com/nl/lifestyle-tvs/the-frame/highlights/.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: