Home GadgetsConnectiviteit NETGEAR lanceert eerste WiFi 6E mesh-systeem

NETGEAR lanceert eerste WiFi 6E mesh-systeem

by Mark van Truijen

 NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten en – oplossingen voor consumenten en bedrijven, introduceert de nieuwste generatie in smart home WiFi mesh-systemen. Het Orbi™ Quad-band Mesh WiFi 6E-systeem (RBKE960-serie) voegt de nieuw beschikbare 6GHz WiFi-band toe om quad-band-technologie met hogere internetsnelheden te leveren aan meerdere apparaten tegelijk met minder onderbrekingen. De meest krachtige Orbi speelt met verbeterde WiFi-prestaties in op het stijgende aantal (smart)apparaten in hedendaagse huishoudens.

Het afgelopen jaar heeft het thuisnetwerk tot het uiterste gedreven. Activiteiten die door de coronapandemie noodzakelijk zijn geworden, zoals thuiswerken, virtuele vergaderingen met vrienden en familieleden, het streamen van films, online winkelen, sporten, gamen zijn inmiddels de norm. Tegelijkertijd leveren internet-providers op grote schaal Gigabit met internetverbindingen, variërend van 1,2 tot 2 Gigabit en zelfs 10 Gigabit aan woningen. High-performance WiFi op basis van de nieuwste 6E-standaard in de 6 GHz-band is de enige manier om thuis een dergelijke internetsnelheid te benutten en al deze toepassingen ongehinderd aan te kunnen. 

Nieuwe WiFi, nieuwe Orbi
Het nieuwe Orbi Quad-Band WiFi 6E-systeem borduurt voort op NETGEAR’s top-of-the-line Orbi Tri-Band WiFi 6-systeem (RBK853) door een vierde band toe te voegen voor het nieuw beschikbare 6GHz WiFi. Deze nieuwe band biedt het broodnodige extra WiFi-spectrum om multi-Gigabit WiFi-snelheid op nieuwe smartphones en laptops aan te kunnen. Vrij van interferentie van andere apparaten op de bestaande 2,4GHz en 5GHz banden. Veel apparaten ondersteunen WiFi 6E al, zoals de Iphone 13, Samsung Galaxy S21 en Fold 3 mobiele telefoons, Dell Latitude 5520 en Lenovo Thinkpad T14 laptops, Samsung Neo QLED 8K TV en Intel WiFi 6E PCIe kaart.

Apparaten die werken op de 2,4 GHz en 5 GHz WiFi-banden hebben, dankzij een verbeterde WiFi-radio en antenne, een betere dekking en tot wel 30 procent hogere snelheden in vergelijking met de Orbi RBK850-serie. Om de WiFi-snelheid te vergroten, is ook de internetverbinding geupdatet om tot 10 Gigabit te ondersteunen, de snelste internetsnelheid die nu of in de nabije toekomst beschikbaar is. Extra 2,5 Gigabit Ethernet-poorten zijn toegevoegd op de router en satellieten om een optie te bieden voor bekabelde verbindingen voor klanten met de nieuwste multi-Gigabit Ethernet-apparaten.

De Orbi RBKE960 is het eerste quad-band WiFi 6E-systeem in de sector en garandeert maximale doorvoer met 16 WiFi-streams – de hoogste specificatie die beschikbaar is – op alle drie de banden, 2.4, 5 en 6GHz.  Bovendien maakt de RBKE960-serie, net als de eerdere tri-band Orbi-systemen, gebruik van een speciale WiFi 6-backhaul, een pionierswerk van NETGEAR, voor data-uitwisseling tussen de router en satellieten zonder dat dit invloed heeft op de prestaties van aangesloten apparaten.

Het Orbi WiFi 6E 3-pack (RBKE963) biedt bliksemsnelle internettoegang tot woningen van maximaal 600 m2 voor WiFi 6-verbindingen en is eenvoudig uit te breiden voor grotere ruimtes of een dichtere dekking van WiFi 6E-verbindingen door de toevoeging van extra satellieten.

“NETGEAR is al meer dan 25 jaar marktleider op het gebied van netwerken en streeft ernaar om de beste WiFi-producten te maken die de voordelen van de nieuwste WiFi-technologie maximaliseren. Deze volgende technologische sprong vertegenwoordigt alles waar we naar hebben gestreefd”, aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux, bij NETGEAR. “Vanaf het moment dat multi-Gigabit Internet je huis binnenkomt via onze 10 Gb Ethernet-poort, tot onze quad-band architectuur, 2,5 Gigabit LAN-poorten en verbeterde 5GHz prestaties tot aan je nieuwste WiFi 6E apparaten, is er geen enkele bottleneck in dit systeem. Ons nieuwe Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh System levert topprestaties, niet alleen voor de behoeften van vandaag, maar ook voor de toekomstige eisen van zelfs de meest veeleisende en verfijnde smart homes.”

Technische specificaties

  • Industry-first quad-band WiFi Systeem – Ondersteunt vier WiFi banden -2,4, 5 en 6GHz, voor het verbinden van de router/satelliet met al je apparaten en een extra dedicated vierde 5Ghz WiFi band voor het verbinden van de router met de satellieten.
  • Ondersteunt de volledig nieuwe WiFi 6E 6GHz WiFi-band – De 6GHz WiFi-band voegt meer dan de dubbele bandbreedte van 5GHz toe, waardoor problemen met interferentie en congestie in de 5GHz WiFi-band worden opgelost, en een verbazingwekkende multi-Gigabit WiFi-snelheid mogelijk wordt voor aangesloten WiFi 6E-apparaten.
  • 16 WiFi-streams – voor de beste snelheid, bereik en prestaties om je huis te overspoelen met internetsnelheden die vergelijkbaar zijn met wat je van je internetprovider krijgt.
  • 10 Gbit Ethernet-poort voor internet – Maak je thuisnetwerk klaar voor de toekomst met ondersteuning voor internetsnelheden tot 10 Gbps.
  • 2,5 Gbps Ethernet-poort voor bekabelde verbindingen -Multi-gig Ethernet-poort voor bekabelde verbinding met netwerkopslag, LAN-gaming, in-home media streaming, of gebruik deze om een bekabelde multi-gig verbinding op te zetten tussen de router en satellieten met gestructureerde Ethernet-bekabeling in je huis.
  • Meer flexibiliteit om je thuisnetwerk te beheren met ondersteuning voor vier verschillende WiFi-netwerken – Main mesh WiFi-netwerk voor al je apparaten met behulp van de nieuwste WPA3 voor beveiligde verbindingen; IoT Network voor al uw legacy en IoT-apparaten; 6GHz Only WiFi Network voor alle nieuwste WiFi 6E apparaten en Guest WiFi Network.
  • Orbi® App – Gemakkelijk je WiFi-systeem instellen, je netwerk op afstand beheren, het internet pauzeren op elk apparaat, je internet dataverbruik bijhouden en nog veel meer.

State-of-the-Art beveiliging en diensten
Het Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh Systeem ondersteunt de nieuwe, veiligere WiFi Protected Access 3 (WPA3). Met 128-bit encryptie beschermt de volgende generatie van WPA tegen zwakke wachtwoorden die gemakkelijk gekraakt kunnen worden door hackers.

Het nieuwe Orbi systeem ondersteunt ook vier afzonderlijke WiFi-netwerken. Naast het standaard thuis WPA3 mesh-netwerk voor 2,4, 5 en 6GHz-apparaten en een gastnetwerk, hebben gebruikers de optie om hun nieuwe 6E-apparaten in te stellen op een exclusief WiFi 6E-netwerk om ervoor te zorgen dat deze apparaten de best mogelijke snelheden en prestaties realiseren. Er is ook een IoT-netwerk voor smart home-apparaten zoals slimme stekkers, lampen, sprinklers, enz. die alleen WPA2 ondersteunen. Deze afzonderlijke netwerken maken een flexibele netwerkconfiguratie, maximale prestaties en de scheiding van minder veilige apparaten van het hoofdnetwerk mogelijk.

Beschikbaarheid en prijzen
Het bekroonde ontwerp van Orbi heeft ervoor gezorgd dat het een elegant en onopvallend element is in ’s werelds meest verfijnde huizen. Het Orbi Quad-band Mesh WiFi 6E System RBKE963B (Orbi Black Edition router en twee satellieten) is nu verkrijgbaar via de NETGEAR store. De witte versie RBKE963 (Router en 2 satellieten) is binnenkort beschikbaar en is nu verkrijgbaar als preorder. Voor grotere huizen die WiFi 6E-dekking in elke kamer willen uitbreiden, biedt NETGEAR ook extra satellieten en bundels aan op NETGEAR.com.

Prijzen: Orbi Quad-band Mesh WiFi 6E System

  • RBKE963: Router en 2 satellieten – 3-pack, € 1.699,99
  • RBKE963B: Orbi Black Edition-router en 2 satellieten – 3-pack, € 1.699,99

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x