Home Gaming Nacon presenteert de Daija Arcade Stick voor PS4

Nacon presenteert de Daija Arcade Stick voor PS4

by Mark van Truijen

BIGBEN INTERACTIVE, een ontwikkelaar en distributeur van game-accessoires, en NACON presenteren de gloednieuwe Daija Arcade Stick, met officiële licentie van Sony Interactive Entertainment Europe voor exclusief gebruik met PlayStation®4 (PS4 ™)

Tegelijk met deze aankondiging maakt NACONs team van ontwerpers en ontwikkelaars met trots bekend dat ze samenwerken metMarie-Laure ‘Kayane’ Norindr, de professionele speler, tv-presentator en eSports-specialist, voor het ontwerp en de promotie van dit nieuwe accessoire. Kayane werkte nauw samen met NACON aan de ontwikkeling van de Daija Arcade Stick. Dankzij haar professionele ervaring in vechtspellen konden de ontwikkelaars een arcade-stick maken waarmee je elke strijd naar je hand kunt zetten.

“Kayane is een briljante speler, die zich op eigen kracht in de eSports-scene wist te vestigen en daarmee het hart van het publiek veroverde,” aldus Yannick Allaert, NACONs Director of Development. “Dankzij haar expertise in vechtspellen, haar veelzijdigheid en menselijke kwaliteiten heeft deze samenwerking enorm goed uitgepakt. Na het succes van de Revolution Pro-controllers is de komst van de Daija Arcade Stick in ons assortiment officieel gelicenseerde PS4 ™-accessoires een nieuwe uitdaging voor NACON. Dankzij de invloed van Kayane op het ontwerp van de controller zullen spelers aangenaam verrast zijn.”

De Daija is volledig geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van de eSports-sector. Het ontwerp en de functies van de Daija vormen een innovatieve combinatie van comfort en precisie die geweldig is voor alle vechtspellen die momenteel worden gespeeld. Voor de joystick en actieknoppen heeft NACON samengewerkt met de fabrikant SANWA, die door veel topspelers wordt geprezen om hun kwaliteit en het gemak waarmee je hun onderdelen kunt aanpassen. De Daija heeft ook een LED die de positie van de speler aangeeft, zoals bij NACONs andere, officieel gelicenseerde controllers voor PS4™, en is voorzien van een hoofdtelefoonaansluitingvoor totale onderdompeling in games en communicatiegemak tijdens het online spelen.

Alle PlayStation®4-navigatieknoppen zijn geïntegreerd in het bedieningspaneel, inclusief het touchpad. Daarnaast zijn er knoppen voor het selecteren van het platform (PS4™ en PS3™) en de configuratie van de joystick (links/rechts of richtingsknoppen). Spelers kunnen de arcadestick heel gemakkelijk naar eigen wens aanpassen dankzij de bijgeleverde twee joysticks (balltop en battop), twee faceplate-artworks en schroevendraaier.

Technische functies van de NACON Daija Arcade Stick :

Officieel gelicenseerde arcade stick voor PS4™ en PS3™.

 • Professionele onderdelen van de prominente fabrikant SANWA
 • Groot en ‘schoon’ speeloppervlak: enkelvoudig controlegebied aan de rechterkant, voor gemakkelijkere toegang tot belangrijke functies
 • 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting
 • ‘Textured’ polsvlakken
 • Aanpasbare topcover: 2 artworks en schroevendraaier zijn inbegrepen
 • ‘Padded’ basis met schuimcoating voor verbeterde stabiliteit tijdens het spelen
 • Plate
  -Stick: 2 verwisselbare koppen (balltop of battop)
  -Bovenste rij: Vierkant / Driehoek / R1 / L1
  -Onderste rij: Kruis / Cirkel / R2 / L2
  -LED-player-status-indicator
 • Rechterkant
  -SHARE (SELECT) / OPTIES (START) / R3 / L3 / PS
  -Stick mode-instellingsknop (links / rechts of richtingsknoppen)
  -Touchpad (alleen in PS4™-stand)
  -Platformkeuzeknop (PS4™/PS3™/PC* X-Input)

*Compatibiliteit met pc niet getest of goedgekeurd door Sony Interactive Entertainment Europe.

 • Vergrendelknoppen voor de topcover
 • Intern compartiment: toegang tot de verwijderbare schakelaars, opslagruimte voor de schroevendraaier en de tweede kop van de stick
 • USB-snoer (3m) met opslagcompartiment aan de achterkant van de arcadestick
 • Gewicht: ongeveer 2,7 kg
 • Afmetingen: 380 x 260 x 121 mm

De NACON Daija Arcade Stick komt in het najaar beschikbaar voor de adviesprijs van 199,90 euro.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x