Home Gaming MXGP 2 review

MXGP 2 review

by Sven

Fans van Motocross kunnen hun hart en ziel weer kwijt in MXGP 2. Twee jaar geleden kwam deel 1 uit in deze serie, maar die werd niet geweldig ontvangen, maar toch was het een game waar de fans lekker in konden spelen en crossen. Nu is MXGP 2 er en natuurlijk verwachten wij meer snelheid, mooiere omgevingen, meer realisme en betere gameplay. Is MXGP 2 dit allemaal of schiet het net als zijn voorganger iets tekort? Lees het hieronder!

Is meer Game Modi altijd goed?

In MXGP 2 zien wij meerdere Game Modi en hiermee laat Milestone zien dat het geluisterd heeft naar zijn fans. Zo heeft MXPG 2 Motocross of Nation en ook Stadium Series gekregen. Ook de Career Mode is uitgebreid, waardoor het een meer realistischere beleving moet geven aan MXGP 2. Daarnaast zijn alle officiele licenties binnen gehaald, waardoor de game realistischer is in zijn presentatie en zul je als fan ook de bekenden helden tegenkomen.

In Motocross of Nation kan je met een nationaal team strijden om de ultieme titel. Je land vertegenwoordigen en de wereldbeker winnen en jezelf dus kronen als de beste van de wereld. De Career Mode is uitgebreid met Realistic Events, waardoor de Career Mode afwisselend is, maar in mijn gevoel nog steeds iets te eentonig is. Je gaat van race naar race en veel diepgang zit er niet in de Career Mode. In de Stadium Series speel je in, zoals de mode zegt, in stadions. Dit is een leuke afwisseling van de Motocross tracks. Milestone heeft op dit gebied dan ook echt geluisterd naar hun fans en meer afwisseling in de game gebracht. Toch, ondanks deze afwisselingen, is de game niet ijzersterk, want de gameplay en graphics laten echt ten wensen over..

De Career mode is dan ook de belangrijkste mode in de game. Je begint als niemand en je werkt je langzaam naar de top van de motorsport. In het begin rijd je dan ook op een slechte motor en heb je een amateuristisch team achter je staan en krijg je zeker geen contract voor een lange tijd. Later in de game zal je steeds meer door de grote teams benaderd worden en zal je steeds een betere motor krijgen. Ondanks dat het de belangrijkste Game Mode is, triggerd het mij niet om steeds deze mode te spelen ls ik de game opstart. De mode heeft namelijk niet al te veel spektakel.

Veels te makkelijk

Als ik aan motocross denk, dan denk ik aan een hele lastige sport, die je goed onder de knie moet hebben. Jammer genoeg is de game nagenoeg het tegenovergesteld van de echte sport. Al snel had ik de game op een hoge moeilijkheidsgraad staan en gaf de game mij geen of weinig uitdaging om eerste te worden. De eerste potjes waren inderdaad wennen, maar snel had ik het door hoe ik perfecte bochten kon nemen en hoe ik de tegenstand te snel af kon zijn. Wel een fijne toevoeging is dat je jou Bike in de lucht kan besturen, waardoor jij je bike kan positioneren in de lucht om te perfecte landing te maken en zodoende sneller weg te gaan. In het begin is het even knutselen met de camera positionering, maar uiteindelijk zal je dat onder de knie krijgen.

De replay functie van de game is wel fijn te noemen, want als je crashen zijn er niet enorme laadtijden die je eerst moet doorstaan, hierdoor blijft de flow in de game zitten, wat toch erg fijn is.

De game heeft zeker wel een leercurve en die is dan ook best hoog, de game is dus difficult to learn, maar easy to master.

MXGP 2

Veel customizen

Ook op dit gebied heeft Milestone naar zijn fans geluisterd. In het eerste deel van MXGP waren er weinig customisation opties, maar in MXGP 2 zijn er genoeg opties. Je kan je bike helemaal van top tot teen eigen maken wat een hele fijne tint  is aan de game. Je kan alles veranderen, je motor, je outfit, je helm en nog veel meer. Bepaalde motoronderdelen passen ook niet op bepaalde motors, waardoor het super realistisch is om te customizen, iets wat erg fijn is en iets wat je Career mode eigen maakt.

Graphics zijn oké, maar niet geweldig

De graphics in MXGP 2 zien er over het algemeen redelijk uit, maar laten je nooit het gevoel van WAUW geven. Op de screenshots zag de game er stukken beter uit dan in het echt. De tracks zien er prima uit, maar de omgevingen zien er niet al te geweldig uit, waardoor de omgevingen echt uit de toon vallen in de game. Daarnaast zoomt de game af en toe in op bepaalde momenten en crashes en op dat moment wordt het beeld onscherp. Dit had makkelijk vermeden kunnen worden, door dit gewoonweg niet te doen, want op de momenten dat de camera inzoomt, is het beeld onscherp en neemt het een stukje realisme weg.

Het colossion systeem werkt niet altijd naar behoren, want als ik met flinke snelheid op een mede rijder inrijd in een bocht, kan het zomaar gebeuren dat zowel ik, als mijn tegenstander overeind blijft staan, waarin ik eigenlijk verwacht dat ik en hij beide van onze motoren af zullen vliegen. Het kan ook zo zijn dat je op iemand inrijd en hij naar de grond zakt alsof hij lood in zijn schoenen heeft, zo een crash met een tegenstander ziet er dus soms totaal niet realistisch uit.

Soundtrack

De game heeft wel een heerlijke soundtrack die zorgt voor een heerlijke sfeer in de game. Het is een mix van Rock ’n Roll met drum en bass geluiden. Het luistert lekker weg, maar ik ging nou niet helemaal op in de muziek of kreeg niet de drang om meer te presteren. Ondanks dat, zou ik de soundtrack zeker kopen als die los te verkrijgen was, want die is dus, zoals eerder gezegd, heerlijk te noemen!

MXGP 2

Conclusie

De game modi brengen niet genoeg diepgang met hun mee om erin te blijven terugkeren. De Career Mode hoort het hoofdpunt te zijn van deze game, maar dit valt toch tegen, want het zorgt niet voor het vuurwerk waar je op hoopt in een Career Mode. Toch heeft Milestone naar hun fans geluisterd en hebben meerder game modi in de game gestopt en daarnaast ook alle licenties in de game gestopt, waardoor het realisme en het gevoel van de sport groter wordt voor de fans. De soundtrack daarentegen is heerlijk om naar te luisteren en past goed in de game. De graphics van de game zijn okay, maar ook niet je van het, want de omgevingen zijn niet spetterend te noemen en bij het inzoomen van de camera is de game soms wat onduidelijk.

MXGP 2 is een game die de fans van de serie moeten hebben en er ook veel plezier aan zullen beleven, maar de casual gamer zal hier niet echt warm van worden en dat is jammer, want met een geweldige game kan je de fanbase van de sport vergroten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x