Home Movies Mr. Horror presents: Hilversum Horror Night

Mr. Horror presents: Hilversum Horror Night

by Mark van Truijen

In de nacht van zaterdag 2 maart op zondag 3 maart – tijdens de Nacht van Hilversum – presenteert Jan ‘Mr. Horror’ Doense een filmnacht in Filmtheater Hilversum met drie gloednieuwe horrorfilms tijdens de Hilversum Horror Night – powered by Halloween Horror Show. Jan Doense is de hele nacht in Filmtheater Hilversum aanwezig en verzorgt een inleiding bij de drie films op het nachtelijk filmprogramma bestaande uit Humanist Vampire Too Sensitive to KillWhen Evil Lurks en Baghead.

“Nachtelijke horror in Hilversum: het is weer eens wat anders”, aldus Jan ‘Mr. Horror’ Doense, die het programma presenteert. “Net als bij de jaarlijkse Halloween Horror Show hebben we gezocht naar een uitgebalanceerde horrormix. De drie geselecteerde films zijn inhoudelijk totaal verschillend, maar de fans gaan er gegarandeerd een huiveringwekkende nacht mee beleven.”

Marloes den Hoed, hoofd programma Filmtheater Hilversum vult aan: “Op zaterdag 2 maart vieren we tijdens de Nacht van Hilversum het 600-jarige bestaan van onze stad. Het filmtheater blijft ’s nachts open voor een nacht vol horror! Voor onze Hilversum Horror Night selecteerde Jan Doense, Mr. Horror himself, drie nieuwe horrorfilms die nog niet eerder in Hilversum te zien zijn geweest. In Humanist Vampire Too Sensitive To Kill maken we kennis met een tienervampier die ethische bezwaren heeft tegen haar eigen neigingen. When Evil Lurks is een overrompelende, gory film over bezetenheid die zich afspeelt in Argentinië. En tot slot dalen we in Baghead af naar de kelder van een verlaten Ierse pub, waar een gedaantewisselend wezen contact kan leggen met de doden.”

Het programma in de nacht van 2 op 3 maart ziet er als volgt uit:

21.45 uur: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill – bekijk hier de trailer

Je zult op je verjaardagsfeestje maar een clown krijgen… om te eten. De kleine Sasha gruwelt van het idee dat ze haar tanden moet zetten in de entertainer, tot afgrijzen van haar vampierenfamilie. Als stuurse puber weigert Sasha nog steeds bloedvergieten. Misschien gloort er hoop aan de horizon in de vorm van Paul, een suïcidale scholier. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is een verfrissend en bekroond speelfilmdebuut van Ariane Louis-Seize voor young adults. Een melancholisch coming of age-verhaal dat net als A Girl Walks Home Alone at NightOnly Lovers Left Alive en What We Do in the Shadows het vampierengenre een totaal nieuwe impuls geeft en dat stilistisch doet denken aan het werk van Tim Burton en Wes Anderson.

Sasha (Sara Montpetit) is een tienervampier –nou ja, een tiener van 68– met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Dan ontmoet ze Paul (Félix-Antoine Bénard), een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.

Humanist Vampire Too Sentitive to Kill viel wereldwijd al vijftien keer in de prijzen, met een topscore op het filmfestival van Venetië met maar liefst vier awards.

Canada, 2023, 91 min. | Regie: Ariane Louis-Seize | Cast: Félix-Antoine Bénard, Sarah Montpetit, Steve Laplante | Taal: Frans gesproken, Engels ondertiteld | Vanaf 21 maart in de bioscoop

23.45 uur: When Evil Lurks – bekijk hier de trailer
De broers Pedro en Jimmy ontdekken dat er in hun gemeenschap een epidemie van demonische bezetenheid plaatsvindt. In een nabijgelegen boerderij bevindt zich mogelijk de boosdoener. Als ze een bezeten slachtoffer aantreffen en deze proberen te helpen, houden ze zich niet aan de juiste uitdrijvingsrituelen. Door hun roekeloze actie worden vele andere mensen ook bezeten door demonen. Nu moeten de broers niet alleen zien te ontkomen aan een oprukkend kwaad, ook moeten ze de hulp inroepen van de enige persoon die de bovennatuurlijke plaag kan stoppen.

Argentinië, Verenigde Staten, 2023, 99 min. | Regie: Demián Rugna | Cast: Ezequiel Rodríguez, Demián Salomón en Luis Ziembrowski | Taal: Spaans gesproken, Engels ondertiteld | Bioscooppremière

1.45 uur: Baghead – bekijk hier de trailer
Na het overlijden van haar vervreemde vader krijgt Iris te horen dat ze zijn oude, verwaarloosde bar heeft geërfd. Ze weet echter niet dat in de kelder van de pub Baghead woont, een gedaantewisselend wezen dat in de doden kan transformeren. Iris krijgt het idee om wanhopige, rouwende mensen tegen betaling te herenigen met hun geliefden. Zo is weduwnaar Neil bereid om 2000 dollar in cash neer te leggen voor slechts een paar minuten met zijn overleden vrouw. Al snel ontdekken ze dat het breken van de twee-minuten-regel angstaanjagende gevolgen kan hebben. Samen met haar beste vriendin Katie moet Iris vechten om Baghead onder controle te houden, voordat ze hen vernietigt. Baghead is een bloedstollend spannende supernatural horror, gebaseerd op de gelijknamige, award-winnende korte film uit 2017. Met Freya Allan (‘The Witcher’), Peter Mullan (‘My Name Is Joe’), Jeremy Irvine (‘War Horse’) en Ruby Barker (‘Bridgerton’) in de hoofdrollen.

Amerika, 2023, 94 min. Amerika, 2023, 94 min. | Regie: Alberto Corredor | Cast: Freya Allan, Jeremy Irvine en Ruby Barker | Taal: Engels gesproken, niet ondertiteld | Vanaf 21 maart in de bioscoop

De details
Datum: zaterdagnacht 2 maart | Tijd: aanvang: 21.45 uur, einde: 3.30 uur
Een ticket voor het avondvullende horrorprogramma met drie films kost €28,50 (gratis met Cineville pas).
Adres: Filmtheater Hilversum – Herenplein 5 – 1211 DR  Hilversum
Tickets bestellen kan hier. Meer informatie vind je hier.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x