Home Gaming MIO: Memories in Orbit, een verbluffende metroidvania gepland voor 2025

MIO: Memories in Orbit, een verbluffende metroidvania gepland voor 2025

by Jos Vis

Na hun eerste indiegame, Shady Part of Me, een poëtische en ontroerende fabel die lovende kritieken kreeg, zijn Focus Entertainment en Douze Dixièmes verheugd om hun samenwerking te vernieuwen voor MIO: Memories in Orbit, een nieuwe SF-odyssee die metroidvania en unieke art direction combineert. Als robot MIO verkennen en veroveren spelers de Vessel, een gigantisch en doolhofachtig ruimteschip, om het te redden van uitsterven.

Een gevaarlijke en betoverende wereld om te verkennen

Jij bent MIO, een wendbare robot met buitengewone vaardigheden. Je wordt wakker in de Vessel, een ruimteschip dat doelloos door de ruimte drijft. Deze enorme technologische ark, waarvan het oorspronkelijke doel onbekend blijft, ligt er nu als een veld van ruïnes, begroeid met weelderige vegetatie en machines die op hol zijn geslagen.

Duik in het hart van dit technologische labyrint om de verloren herinneringen nieuw leven in te blazen, terwijl je MIO door de uitgestrekte ruimte van de Vessel leidt. Ontgrendel nieuwe krachten en vaardigheden om nieuwe gebieden te verkennen, neem het op tegen een angstaanjagend bestiarium en ga op een zoektocht om de geheimen van de Vessel te ontrafelen.

Exclusief onthuld tijdens de laatste Nintendo Direct, onthult de eerste trailer een gameplay die net zo intens als gevarieerd is, waarbij spelers worden ondergedompeld in een decadente, hypnotiserende wereld met verbluffende landschappen. Meer informatie over de game en de gameplay wordt de komende maanden bekendgemaakt. Wishlists zijn nu beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en Steam!

“Focus-teams zijn verheugd om opnieuw samen te werken met een van de interne studio’s van de groep: Douze Dixièmes”, verklaart John Bert, Managing Director van Focus Entertainment Publishing. “Zijn creatieve talenten tonen dezelfde vindingrijkheid en ongeëvenaarde artistieke flair die ons betoverden bij Shady Part of Me, die opnieuw zullen schitteren in deze metroidvania met zijn unieke sfeer. We kunnen niet wachten om meer te onthullen over MIO en zijn wereld, en om te zien hoe spelers zich onderdompelen in deze geweldige ervaring.”

“Als partnerstudio van Focus Entertainment zijn we enthousiast over deze nieuwe samenwerking”, zegt het team van Douze Dixième. “Als uitgever zijn ze er altijd om onze ideeën te ondersteunen en ons te helpen de metroidvania-formule te herhalen. Na verschillende jaren van ontwikkeling zijn we erg trots op wat MIO: Memories in Orbit het genre kan brengen, en deze eerste trailer bewijst dat. We kunnen niet wachten om onze spelers de komende maanden nog meer te laten zien.”

MIO: Memories in Orbit zal in 2025 beschikbaar zijn op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x