Home Gaming Minecraft Education Edition vanaf 1 november beschikbaar

Minecraft Education Edition vanaf 1 november beschikbaar

by Mark van Truijen

Het nieuwe schooljaar is alweer ongeveer een maand onderweg en ook dit jaar is Microsoft volop betrokken bij het onderwijs. Dagelijks werken we samen met onderwijsprofessionals en leerlingen aan nieuwe ideeën en oplossingen om het onderwijs van de toekomst mede vorm te geven. Veel mensen uit de onderwijswereld zijn er al van overtuigd dat Minecraft daar een waardevolle bijdrage aan kan leveren. Daarom zijn we verheugd om te kunnen mededelen dat de volledige versie van Minecraft: Education Edition vanaf 1 november beschikbaar is.

Onderwijsprofessionals die geïnteresseerd zijn om deze Minecraft-versie voor aanschaf gratis te testen kunnen tot die datum gebruikmaken van de early access-versie van Minecraft: Education Edition. Voor wie Minecraft in het klaslokaal nieuw is raden we aan de speciale website te bezoeken: education.minecraft.net. Daar vinden ze naast meer informatie ook lesprogramma’s en kunnen ze in contact komen met onderwijsprofessionals die al ervaring hebben opgedaan met het gebruik van Minecraft in het klaslokaal.

Sinds juni 2016 hebben wereldwijd meer dan vijftienduizend leerlingen en onderwijzers met hun feedback bijgedragen aan deze nieuwe versie van Minecraft. Die feedback heeft onder andere bijgedragen onderstaande nieuwe functionaliteiten.

·       Classroom Mode: deze app die bij Minecraft: Education Edition wordt geleverd laat een kaart van de Minecraft-wereld zien met een lijst van de leerlingen die op dat moment in die wereld zijn. De onderwijzer kan leerlingen verplaatsen, met ze communiceren via een chatvenster en grondstoffen toekennen. Classroom Mode is gemaakt voor onderwijzers die de leerlingen willen monitoren zonder zelf in het spel aanwezig te zijn.

·       Nieuwe Minecraft-functionaliteiten: We blijven Minecraft: Education Edition updaten met nieuwe functionaliteiten uit andere Minecraft-versies. Zo worden alle nieuwste updates voor Minecraft: Windows 10 Edition Bèta ook toegevoegd aan de Education Edition.

Meer informatie over de beschikbaarheid en mogelijkheden van Minecraft: Education Edition is te lezen op: education.minecraft.net.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x