Home Gaming Miitomo wordt op 31 maart in de Benelux gelanceerd, samen met nieuwe “My-Nintendo”-dienstMiitomo wordt op 31 maart in de Benelux gelanceerd, samen met nieuwe “My-Nintendo”-dienst

Miitomo wordt op 31 maart in de Benelux gelanceerd, samen met nieuwe “My-Nintendo”-dienstMiitomo wordt op 31 maart in de Benelux gelanceerd, samen met nieuwe “My-Nintendo”-dienst

by Mark van Truijen

Spannend nieuws voor Nintendo-fans! Vanaf donderdag 31 maart is Miitomo, Nintendo’s allereerste app voor smart devices, verkrijgbaar in diverse Europese landen*. Miitomo werd eerder al gelanceerd in Japan waar de app al snel een dik miljoen keer was gedownload. Deze free-to-start sociale ervaring laat spelers via Mii-personages op een heel nieuwe manier unieke gesprekken met vrienden voeren.

Het is heel eenvoudig om met Miitomo aan de slag te gaan en deel uit te maken van deze mijlpaal in Nintendo’s geschiedenis. Nadat de app gratis is gedownload in de App Store van de iPhone, iPod touch of iPad, als ook op Android-apparaten, kunnen gebruikers een Mii-personage maken door te kiezen uit kapsels, ogen en andere uiterlijkheden, en de stem en persoonlijkheid ervan bepalen. Gebruikers kunnen ook de camera van hun smart device gebruiken om een foto van zichzelf te maken die kan worden gebruikt om een Mii-personage te maken. Of ze kunnen hun Mii-personage met behulp van een QR Code importeren vanaf hun Wii U of Nintendo 3DSsysteem.

Wanneer hun Mii-personage klaar is, kunnen gebruikers vrienden die de app hebben toevoegen, of de app koppelen aan hun bestaande Facebook- of Twitter-accounts. Vervolgens is het tijd om wat vragen te beantwoorden! Miitomo begint conversaties en maakt van gesprekken een soort spelletje door gebruikers allerlei grappige vragen te stellen. Hoe zou je je kledingsstijl beschrijven? Wat is het vreemdste dat je ooit gegeten hebt? Als je tienduizend euro kreeg en het in één dag moest uitgeven, wat zou je er dan mee doen? De antwoorden worden gedeeld onder vrienden en geven aanleiding tot interessante conversaties, waarbij het deel van de fun is om onverwachte feiten over je vrienden te weten te komen. Wanneer gebruikers de antwoorden van vrienden zien, kunnen ze die antwoorden een “hartje” geven, of erop reageren met een tekst of afbeelding.

Je kunt je voorinschrijven voor Miitomo door je voor 31 maart aan te melden voor een Nintendo Account op https://miitomo.com/nl/. Gebruikers ontvangen een e-mail wanneer de app beschikbaar is om te downloaden*. Gebruikers die voor 31 maart hun Nintendo Account creëren en zich voorinschrijven, ontvangen Platinum Points voor het nieuwe beloningsprogramma My Nintendo**, dat tegelijk met Miitomo wordt gelanceerd. My Nintendo is veel meer dan een traditioneel beloningsprogramma: Het is een uitgebreide dienst die gebruikers beloont wanneer ze Nintendo-games en -diensten op verschillende manieren gebruiken. Miitomo-gebruikers die de app linken aan hun Nintendo Account kunnen hun voordeel doen met My Nintendo om hun ervaring te verbeteren.

Gebruikers krijgen Platinum Points voor gebruik van Nintendo-apps en – diensten, inclusief Miitomo, en Gold Points voor de aanschaf van downloadbare games op de officiële Nintendo-website of in de Nintendo eShop op Wii U en Nintendo 3DS. Zowel Platinum als Gold Points zijn inwisselbaar voor beloningen als games, extra content, in-app items en kortingen in de Nintendo eShop. Gebruikers die zich voor eind april aanmelden voor een Nintendo Account, kunnen Flipnote Studio 3D gratis downloaden op hun Nintendo 3DS-systeem. Om de download te claimen, moeten gebruikers hun nieuwe Nintendo Account koppelen aan de Nintendo Network ID die ze gebruiken op hun Nintendo 3DS-systeem en tussen 31 maart en 30 april de downloadoptie op de Flipnote Studio 3D-pagina op de officiële Nintendo website gebruiken.

Naast Miitomo en My Nintendo kunnen gebruikers met een Nintendo Account en daaraan gekoppelde Nintendo Network ID vanaf de middag van 31 maart ook bepaalde Wii U- en Nintendo 3DS-software aanschaffen, gebruikmakend van je Nintendo eShop saldo, op de Nintendo of Europe-website. De aangeschafte software wordt dan automatisch via SpotPass gedownload en geïnstalleerd, zodat gebruikers de volgende keer dat ze hun systeem aanzetten meteen met spelen kunnen beginnen. Deze nieuwe aanschafoptie dient als een extra mogelijkheid van de Nintendo eShop op de Wii U en Nintendo 3DS die het aanschaffen van software en verdienen van My Nintendo Gold Points nog makkelijker maakt.

Donderdag 31 maart wordt een spannende dag voor Nintendo-fans, want dan komt het volgende beschikbaar:

  •  Miitomo komt in de loop van de dag beschikbaar in diverse Europese landen. Volg Nintendo’s officiële Twitter-account om te zien wanneer de app beschikbaar is in jouw land.
  • Begin van de middag gaat My Nintendo live op https://my.nintendo.com.
  • Tegelijkertijd kunnen gebruikers downloadbare games kopen op de Nintendo of Europewebsite.

Ga voor meer informatie over Miitomo en My Nintendo naar https://miitomo.com/nl/.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x