Home Gaming Microsoft’s RoomAlive getoont

Microsoft’s RoomAlive getoont

by Mark van Truijen

Toen Microsoft de Illumiroom presenteerde kreeg het genoeg aandacht. In een video kregen we een presentatie te zien waarop het systeem was aangesloten op een Xbox om het beeld van de TV naar de huiskamer te brengen. Het blijkt dat IllumiRoom een onderzoeksproject was want nu komt Microsoft met Illumiroom2.0: RoomAlive.

SIX KINECT SENSORS BRING YOUR LIVING ROOM TO LIFE

RoomAlive bouwt verder op het principe van Illumiroom, alleen bouwt het dat verder uit met het brengen van een Xbox game ervaring naar niet alleen je muur maar naar je hele kamer. Het is een concept demo net als het eerste deel, het combineert kinect en projectors om een augmented reality ervaring te creëren. Je kan objecten uit de game raken of ernaar reiken. RoomAlive tracks de positie van het hoofd van de gamer via de zes kinect sensoren.

RoomAlive’s video projectors en Kinect combinatie is natuurlijk veel te duur en te groot voor de huiskamer op dit moment, maar Microsoft ziet een toekomst waar deze techniek veel kleiner is geworden en goedkoper. Sony heeft al vergelijkbare virtual reality experiments in het verleden, enkel kan het systeem van Microsoft automatisch vloeren en muren detecteren. “There’s still lots to explore with RoomAlive as a gaming platform,” legt iemand van Microsoft Research uit. “We envision a future where games can use physical objects as part of the game.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

.

ñïàñèáî çà èíôó.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x