Home Gadgets Microsoft presenteert nieuwe soft- en hardware voor studenten en onderwijsprofessionals

Microsoft presenteert nieuwe soft- en hardware voor studenten en onderwijsprofessionals

by Mark van Truijen

Vandaag presenteerde Microsoft tijdens het MicrosoftEDU Event een aantal op het onderwijs gerichte producten en diensten. De presentatie bevatte een nieuwe ervaring van het besturingssysteem Windows, genaamd Windows S: meer mogelijkheden binnen Microsoft Teams voor klassikaal samenwerken, nieuwe toevoegingen in Minecraft en mixed reality mogelijkheden waarbij creativiteit bijzonder hoog in het vaandel staat. Bovendien werden specifiek voor het onderwijs door partners ontwikkelde Windows S-pc’s aangekondigd, alsmede de perfecte laptop voor studenten: de Surface Laptop.

https://www.youtube.com/watch?v=sX_GJQVa39g

Microsoft introduceert Windows S

Windows S is een nieuwe ervaring van Windows, waarbij vooral veiligheid en topprestaties centraal staan. De applicaties voor dit besturingssysteem zijn te downloaden uit de Windows Store, waar ze eerst gecheckt worden op veiligheid. Daarnaast draaien ze binnen een veilige ‘container’ op het lokale systeem voor een stabiele werking. In klaslokalen zorgt dit daarnaast voor snelle logintijden, waardoor gebruikers sneller aan de slag kunnen en niet afgeleid worden.

Windows S biedt de kracht van volledige applicaties, waaronder de Office 365-programma’s Microsoft Word, Excel, OneNote en PowerPoint. Het geeft studenten en onderwijsprofessionals toegang tot hun favoriete apps, learning tools, veilige examineringtools, content publishers en interactieve whiteboards.

Met de internetbrowser Microsoft Edge in Windows S organiseren studenten hun onderzoeken beter, en beheren studieprojecten eenvoudig in de nieuwe Tab Preview Bar. Met Windows Ink in Microsoft Edge kunnen studenten direct op een webpagina aantekeningen maken en die delen met studiegenoten. Microsoft Edge ondersteunt de websites die veelvuldig worden gebruikt door studenten en onderwijsprofessionals.

Microsofts doel met Windows S is het verder ontwikkelen van het actieve, open en partnergerichte ecosysteem. Onze OEM-partners, waaronder Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Samsung en Toshiba, bieden al nieuwe Windows 10-pc’s gericht op het onderwijs. In de komende maanden presenteren deze partners ook apparaten met Windows S. Van krachtige en betaalbare apparaten die Windows Ink en touch ondersteunen, tot mooie premiumapparaten.


Microsoft Teams in het klaslokaal

Microsoft Word, Excel en PowerPoint Online bieden nu al de mogelijkheid om tegelijkertijd in documenten samen te werken. Later dit jaar komen er in de Microsoft Store voor Onderwijs voor Microsoft Teams mogelijkheden beschikbaar, die nieuwe vormen van samenwerken in het klaslokaal mogelijk maken. Microsoft Teams vormt daarmee de digitale hub voor samenwerken in het onderwijs. Samen met OneNote Class Notebooks en nieuwe opdracht- en overhoringsmogelijkheden kunnen docenten eenvoudig informatie en lesstof delen, opdrachten beoordelen, leerervaringen personaliseren en communiceren met leerlingen, ouders en collega’s.

 

Microsoft Teams laat leerkrachten ook verrijkte en aansprekende content van het internet delen, laat gastsprekers live de klas toespreken en digitale oplossingen van bekende onderwijspartners integreren. Belangrijker nog is, dat Microsoft Teams studenten helpt bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden die hen voorbereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Code Builder for Minecraft: Education Edition leert programmeren in het klaslokaal

Onderwijsprofessionals in meer dan honderd landen gebruiken Minecraft: Education Edition om creativiteit en samenwerken te bevorderen in het klaslokaal. Hiermee is Minecraft voor leerlingen en leraren een favoriete oplossing geworden in het aanleren van digitaal burgerschap, creatief denken en oplossend vermogen, en voor het mogelijk maken van studentgerichte ontwikkelingsprocessen in het gehele curriculum.

Met Code Builder for Minecraft: Education Edition maakt Microsoft de game nog relevanter voor het onderwijs. Deze toevoeging is ontwikkeld om studenten basisvaardigheden en kracht van programmeren bij te brengen door het combineren van de open werelden van Minecraft en populaire learn-to-code platformen als Tynker, ScratchX en Microsofts nieuwe open source platform MakeCode. Spelers kunnen in deze Minecraft-toevoeging nu rondlopen, bouwen en creëren door te programmeren. Een één-jaar-geldige gratis proefversie van Minecraft: Education Edition en Code Builder-toevoeging is beschikbaar via Windows 10 voor scholen wereldwijd in de Microsoft Store for Education.

Aanbod voor onderwijsprofessionals en studenten*  

Om Windows 10, Office 365 voor Studenten met Microsoft Teams en Minecraft toegankelijker te maken voor onderwijsprofessionals en studenten, biedt Microsoft het volgende aan:

  • nieuwe, aantrekkelijk geprijsde Windows 10-onderwijs-pc’s van OEM-partners (Nederlandse prijzen nog niet bekend);
  • gratis één-jarige proefversie van Minecraft: Education Edition voor nieuwe Windows 10-onderwijs-pc’s;
  • gratis Windows S voor alle scholen met Windows Pro-pc’s;
  • gratis Microsoft Office 365 voor Studenten met Microsoft Teams;
  • gratis proefversie van Microsoft Intune for Education.

*Deze licenties kunnen afwijken per Nederlandse onderwijsinstelling.

Microsoft introduceert nieuwe Surface Laptop ondersteund door Windows S

Om studenten de gestroomlijnde prestaties, simpliciteit en veiligheid van Windows S te laten ervaren, breidt Microsoft de familie van Surface-apparaten uit met Surface Laptop. De Surface Laptop kent een perfecte balans tussen compact design, prestaties en elegantie. Surface Laptop is ontwikkeld met een zevende-generatie Intel Core-processor, heeft tot 14,5 uur aan batterijduur en wordt aangedreven door Windows S. Surface Laptop is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-orders in Nederland.

De Surface Laptop is tot in detail ontworpen om de gebruiker te inspireren door een nieuwe vorm en functionaliteiten toe te voegen aan het klassieke laptopdesign. Het levendige 13,5” PixelSense-beeldscherm is geoptimaliseerd voor touch- en pentoepassingen, en het gorilla glass maakt het scherm tegelijkertijd sterk en mooi. Het voor Surface kenmerkende toetsenbord is bedekt met Alcantara-stof en heeft stille en responsieve toetsen, een groot precision trackpad en een zacht handpalmgedeelte dat zorgt voor een nieuwe vorm van typecomfort. Surface Laptop is beschikbaar in vier rijke tone-on-tone kleuren: Platina, witgoud, Bordeauxrood, en Kobaltblauw. In Nederland is Surface Laptop bij pre-order vooralsnog alleen beschikbaar in Platina.

https://www.youtube.com/watch?v=74kPEJWpCD4

Surface Laptop is beschikbaar vanaf 15 juni 2017 in twee verschillende i5-versies, vanaf 18 augustus zijn ook de i7-versies beschikbaar (prijzen inclusief BTW).

  • Surface Laptop i5-processor en 4/128GB geheugen is beschikbaar vanaf € 1,149
  • Surface Laptop i5-processor en 8/256GB geheugen is beschikbaar vanaf € 1,449
  • Surface Laptop i7-processor en 8/256GB geheugen is beschikbaar vanaf € 1,799
  • Surface Laptop i7-processor en 16/512GB geheugen is beschikbaar vanaf € 2,499

Vanaf vandaag zijn pre-orders mogelijk vanuit Nederland, België, de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Klik hier voor de Nederlandse webstore.

3D en Windows mixed reality ervaringen in het klaslokaal

Microsoft geeft leraren met 3D en Windows Mixed Reality een geheel nieuwe toolset om lesmateriaal samen te stellen voor hun studenten en collega’s. Vandaag heeft Microsoft een nieuwe Windows 10 feature aangekondigd, die in de herfst van 2017 zal worden gelanceerd: View Mixed Reality. Met deze feature kun je 3D-content via je beeldscherm in de echte wereld zien als mixed reality, waarvoor gebruik wordt gemaakt van een simpele RGB-camera.

Microsoft heeft ook een nieuwe strategische samenwerking aangekondigd met Pearson, een van de grootste onderwijsbedrijven ter wereld. Pearson werkt eraan om 3D en mixed reality te integreren in zijn lesmaterialen voor middelbaar en universitair onderwijs. Voor het nieuwe schooljaar in 2018 zal Pearson lesmateriaal voor Windows Mixed Reality-apparaten beschikbaar hebben voor de vakken gezondheidszorg, economie, geschiedenis en de STEM-vakken (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x