Home Gadgets Microsoft introduceert Office 2016

Microsoft introduceert Office 2016

by Mark van Truijen

Microsoft is vandaag gestart met de wereldwijde uitrol van Office 2016, de nieuwste toevoeging aan Office 365. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Office 365 – Microsofts clouddienst op abonnementsbasis – hun huidige Office-pakket gratis upgraden naar Office 2016. Office 2016 bevat nieuwe versies van de Office-programma’s voor Windows, waaronder Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio en Access. Microsoft komt ook met nieuwe, verbeterde Office 365-diensten die een krachtig pakket met geïntegreerde apps en diensten voor teamproductiviteit vormen. Gebruikers met een Office 365-abonnement kunnen direct de nieuwste versie van Office downloaden, waardoor zij altijd de meest actuele versie van Office tot hun beschikking hebben. Office 365 bevat daarnaast extra diensten, zoals online opslag met OneDrive, Skype for Business, Delve en Yammer, en hoogwaardige beveiligingsmogelijkheden. Deze diensten worden in Office 365 continu geüpdatet.

Office 2016 en Windows 10

Samen zijn het nieuwe Office en Windows 10 op hun best. De Office 2016-apps draaien naadloos op Windows 10. Zo ook het nieuwe Sway voor Windows 10, waarmee je deelbare, interactieve documenten creëert, die er op elk scherm prachtig uitzien. Bekijk hier de Sway over Office 2016. Vernieuwd zijn ook de Office Mobile-apps voor Windows 10. Die zorgen voor productiviteit onderweg, zoals met Continuum, waarmee je je telefoon gebruikt als een pc.

 

Werkt voor jou

Office 2016 biedt ingebouwde inzichten om je te helpen sneller en slimmer te werken.

 • Outlook 2016 heeft een slimme inbox die je helpt met snelle zoekmogelijkheden en automatisch filteren van mail met lage prioriteit. Iedereen in de ‘To:’-regel heeft toegang tot de documenten met bijlagen in de cloud.
 • Tell Me helpt je snel de juiste Office-optie of -opdracht te vinden en Smart Lookup brengt informatie van internet rechtstreeks naar je documenten.
 • Excel 2016 bevat nu geïntegreerde publicatiemogelijkheden naar Power BI en nieuwe soorten grafieken, zodat je het beste uit je data kunt halen.
 • De lijst met meest recent gebruikte documenten stelt je in staat verder te gaan waar je gebleven was en reist met je mee op al je devices – of je nu werkt in Office Online, in de Office Mobile-apps of in Office 2016 op je computer.

Gemaakt voor samenwerken

De Office 2016-apps maken samenwerken eenvoudiger met vernieuwde functies.

 • Tegelijkertijd werken is nu mogelijk in Word-, PowerPoint- en OneNote-desktopsoftware. Wanneer je typt, worden je wijzigingen in een document voor teamleden direct zichtbaar.
 • Skype-in-app-integratie voor de Office Online– en rich client-apps maakt het mogelijk rechtstreeks vanuit je documenten instant messaging-berichten te versturen, schermen te delen, te praten en te videochatten.
 • Office 365 Groups zijn nu een geïntegreerd onderdeel van de Outlook 2016-client-app. Ze zijn beschikbaar op je favoriete mobiele device via de Outlook Groups-app voor een consistente teamervaring in het gehele pakket.

Er verschijnen binnenkort nog meer Office 365-oplossingen die je helpen beter samen te werken.

 

 • Office 365 Planner ­– vandaag geïntroduceerd – helpt teams hun werk te organiseren en biedt de mogelijkheid nieuwe plannen te creëren, taken te organiseren en te verdelen, deadlines te stellen en statussen te updaten met visuele dashboards en e-mailnotificaties. Planner is beschikbaar als preview voor Office 365 First Release-klanten vanaf het volgende kwartaal.
 • Belangrijke nieuwe updates van OneDrive for Business verschijnen later deze maand en brengen verbeterde mogelijkheden voor IT-beheer, synchronisatie, en gebruik in de browser en op mobiele devices . De nieuwe-generatie sync client voor Windows en Mac zorgt voor een verbeterde eindgebruikerservaring, uitgebreide synchroniseerbetrouwbaarheid en –mogelijkheden, en hogere limieten voor bestandsgrootten en -volume.
 • GigJam werd eerder dit jaar geïntroduceerd en is nu beschikbaar in de preview. In 2016 wordt het onderdeel van Office 365. GigJam is een nieuwe manier om taken te voltooien en bedrijfsprocessen beter te laten verlopen door de grenzen tussen devices, apps en mensen te doorbreken.

Het veiligste Office

Office 2016 in Office 365 geeft je nieuwe mogelijkheden voor betere beveiliging.

 

 • Ingebouwde Data Loss Prevention in Word, PowerPoint, Excel en Outlook verlagen het risico op lekken van gevoelige data aanzienlijk. Met de tools beheren IT-beheerders policy’s voor content authoring en delen van documenten.
 • Multifactor-authenticatie garandeert veilige toegang tot documenten als je niet op het corporate netwerk zit.
 • Enterprise Data Protection is later dit jaar beschikbaar voor de Office Mobile-apps voor Windows 10 en begin volgend jaar voor de desktop-apps. Hiermee is het mogelijk veilig content te delen binnen zakelijke beperkingen.

Beschikbaarheid en systeemvereisten

De nieuwe Office 2016-apps zijn beschikbaar in 47 talen en vereisen Windows 7 of hoger. Vanaf vandaag kunnen Office 365-abonnees ervoor kiezen het nieuwe Office 2016 gratis te downloaden als onderdeel van hun abonnement. Automatische updates worden vanaf volgende maand aan abonnees aangeboden. Office 2016 is ook verkrijgbaar als eenmalige update voor zowel pc’s als Macs.

 

Office 365 in de praktijk

Office 365 wordt al door veel organisaties gebruikt om dagelijkse werkzaamheden productiever te laten verlopen; daardoor ontdekken zij ook steeds vaker de mogelijkheden bij grotere projecten. Zo ook TIG Sports, organisator van grote sportevenementen als het golftoernooi KLM Open en het WK beachvolleybal.

 

“Onze kracht is het creëren, vernieuwen en organiseren van grootschalige internationale sportevenementen, zoals het KLM Open en het WK beachvolleybal. Samenwerken en communicatie zijn essentieel om een succesvol evenement te organiseren. Door het gebruik van Office 365 loopt de communicatie soepeler, zowel intern als met externe partijen. Het is de centrale plaats waar alle communicatie en documentatie rondom evenementen samenkomt. Alle betrokken partijen weten zo wanneer er wat gedaan moet worden, zodat we samen een succesvol evenement neerzetten.” Martijn van der Meulen, Managing Partner van TIG Sports.

 

Lees voor meer informatie hier de blog van Corporate Vice-President Kirk Koenigsbauer, waarin hij meer informatie over Office 2016 deelt.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: