Home Gadgets Met nieuwste chipset maakt Huawei smartphones nóg intelligenter

Met nieuwste chipset maakt Huawei smartphones nóg intelligenter

by Mark van Truijen

Vandaag heeft Richard Yu, de CEO van Huawei – tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn, de allernieuwste chipset van Huawei onthuld: de Kirin 980. Huawei, de tweede grootste smartphonefabrikant ter wereld, presenteert met de Kirin 980 de meest geavanceerde mobiele ‘system on a chip’ ter wereld. Met deze introductie luidt Huawei een nieuw tijdperk in voor mobiele kunstmatige intelligentie (AI). Voor deze volgende stap heeft het wereldwijde technologiebedrijf ook een nieuwe AI-strategie ontwikkeld waarin het integreren van slimme apparaten met de cloud – zodat ze sneller met elkaar communiceren – centraal staat.

 

Tijdens de Keynote werd bekendgemaakt dat de HUAWEI P20-serie een mijlpaal heeft bereikt. Sinds de start van verkoop, vijf maanden geleden, zijn er reeds 10 miljoen eenheden van de HUAWEI P20 Pro en de HUAWEI P20 verkocht. Dit bewijst het vertrouwen van de wereldwijde consument in de innovatieve technologieën van Huawei.

 

Kirin 980

Met de Kirin 980 chipset gaat Huawei nog verder in de ontwikkeling van smartphones die niet alleen smart, maar daadwerkelijk intelligent zijn. De Kirin 980 chipset is uitgerust met niet één, maar twee Neuro Processing Units (NPU’s). Dit geeft de Kirin 980 chipset meer denkvermogen dan ooit tevoren waardoor de mobiele apparaten beter kunnen anticiperen en meedenken met de gebruiker. De Kirin 980 is ook de eerste mobiele chipset die een 7 nanometer-architectuur gebruikt en tevens de eerste commercieel beschikbare chipset die de Mali-G76 als grafische kaart heeft. Dit zorgt voor uitstekende prestaties, optimale energie-efficiëntie en sneller dataverkeer. Hiermee bouwt Huawei voort op de ultra sterke batterijduur en niet afnemende snelheid die haar smartphones kenmerkt.

Kirin 980 -3

 

Centrale rol voor AI

De Kirin 980 chipset is een van de bewijzen dat Huawei sterk inzet op AI. De smartphones hebben de kracht in huis om mee te denken met gebruikers. Huawei zet daarnaast ook stappen om haar mobiele apparaten in vergaande mate te integreren met de cloud, waardoor zij nog meer data en rekenkracht tot hun beschikking hebben. Door de integratie van slimme apparaten, krachtige chipsets en de cloud in één platform, tilt Huawei de evolutie van AI naar een hoger niveau.

Om de ontwikkeling van AI verder te versnellen is samenwerking met ontwikkelaars nodig. Daarom introduceert Huawei een nieuwe versie van haar eco-systeem voor ontwikkelaars: HiAI 2.0. Dit zal het ontwikkelproces van apps die gebruikmaken van AI toegankelijk en efficiënter maken. Hierdoor zullen ontwikkelaars in staat zijn om sneller vernieuwende toepassingen van AI te introduceren.

Mate 20 serie aangekondigd

Huawei heeft ook de nieuwste generatie in de Mate-serie aangekondigd: Mate 20. Deze serie bouwt verder op het succes van de Mate 10 serie, die als ’s werelds eerste smartphone met een AI-processor en diens krachtige batterij bij uitstek geschikt is voor veeleisende, ondernemende gebruikers. De Mate 20 Serie zal dit najaar officieel worden gepresenteerd.

Het eerste model uit de Mate 20 serie is echter al eerder beschikbaar. De Mate 20 lite zal namelijk al op 10 september in de winkels liggen. De Mate 20 lite is speciaal ontwikkeld voor aanstormende talenten en creatieve ondernemers die altijd in de weer zijn, of dit nou op zakelijk of persoonlijk gebied is. De smartphone combineert kracht en functionaliteit met design. Het toestel is met zijn strakke en symmetrische ontwerp niet alleen een plezier voor het oog, met een 6.3-inch FHD+ Fullview scherm biedt het ook een geweldige kijk- en gebruikservaring. Dankzij de vier AI-camera’s, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant, kan de Mate 20 Lite op slimme wijze prachtige foto’s maken – onder bijna alle omstandigheden. Door de octa-core Kirin 710 chip en de nieuwe EMUI 8.2 interface biedt de Mate 20 Lite een perfecte integratie van software en hardware.

Op IFA introduceerde Huawei ook de AI Cube: een 4G router met een Amazon Alexa Smart Speaker ineen. De AI Cube zal vooralsnog niet verkrijgbaar zijn in Nederland.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x