Home Gadgets Meeslepende ervaring van Samsung en kunstenaar Michael Murphy onderstreept visuele kracht van de Neo QLED TV

Meeslepende ervaring van Samsung en kunstenaar Michael Murphy onderstreept visuele kracht van de Neo QLED TV

by Jos Vis

Samsung en perceptueel kunstenaar Michael Murphy onthullen een kunstinstallatie in Saatchi Gallery in Londen. De spiraalvormige installatie is opgetrokken uit elf Samsung Neo QLED TV Infinity Screens. De displays nemen het publiek mee naar een exclusieve show van muziekduo Gorgon City op de Skywalk Biokovo aan de Adriatische kust. De videografen van Cercle gaven Gorgon City’s splinternieuwe track ‘Skywalk’ –vanzelfsprekend vernoemd naar de iconische locatie hoog boven de Adriatische kust – een extra intense beleving. De camera’s zwierden over de muzikanten en de prachtige natuur en trakteerden het publiek op verbluffende uitzichten. Zeker zo verbluffend was de beeldweergave op de elf super Neo QLED-schermen.

Een show op het kruispunt van kunst en technologie, zo kun je de samenwerking van Samsung en Michael Murphy het beste omschrijven. De drie meter hoge spiraalvormige installatie in Saatchi teleporteerde het publiek naar Gorgon City’s exclusieve show. Tegelijkertijd bracht Cercle’s camerawerk het Biokovo Natural Park aan de rotsige, Kroatische zuidkust perfect in beeld op de Neo QLED 8K Infinity Screens. Terwijl Gorgon City een set uit de boxen liet knallen op de glazen loopbrug in het natuurpark ontrolde Murphy zijn kenmerkende perceptuele misleiding op de vrijwel randloze schermen. Zo werkten verschillende disciplines samen om het publiek te betoveren.

Michael Murphy zegt“Ik ben zo trots op deze installatie. Het is de eerste keer dat ik in mijn kunst werk met bewegende beelden. Dus het was een uitdaging om dat niet op één scherm te doen, maar direct op elf. Het resultaat overtreft al mijn verwachtingen. Daarbij helpt het natuurlijk dat Cercle zorgde voor de perfecte cinematografie en de Neo QLED-schermen voor adembenemende beeldkwaliteit. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit Samsungs dunste schermen ooit zijn. Ik vind het meer dan fantastisch dat ik mijn kunst met deze installatie weer een stap verder heb gebracht. Net als Samsung stel ik in mijn werk alles op alles om kijkers de wereld op een nieuwe manier te laten zien. Ik doe het met perceptuele trucs, Samsung met hun technologie.”

In de installatie komen de blauwe, oranje en groene tinten van Kroatië helemaal tot leven op de vrijwel randloze NEO QLED-displays. De levensechte en rijke beelden brengen het publiek naar de zonovergoten zuidkust en dankzij Murphy’s installatie belanden ze soms zelfs op een compleet andere locatie.

“Bij Samsung zijn we altijd bezig om grenzen te verleggen. En er is geen grotere grens die je kunt overgaan dan die naar een totaal nieuw perspectief,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung BeneluxDaarom wilden we ook zo graag samenwerken met Michael. Zijn werk speelt zich altijd af op de grenzen van kunst en perceptie. Cercle doet hetzelfde met muziek, film en cultuur. Bij Samsung willen we mensen laten zien hoe veelzeggend, inspirerend en kleurrijk de wereld kan zijn. Met Michael, Cercle en de visuele power van de super Neo QLED hebben we dat doel bereikt.”

“In één woord: wow,” zegt Cercle-oprichter Derek Barbolla. “We hebben wereldwijd al heel wat mooie video’s geschoten en we wisten dat de Skywalk-video met Gorgon City naadloos in dat rijtje zou passen. Maar nog niet eerder zag een optreden dat we filmden er zo levensecht uit op het scherm. In combinatie met Michael Murphy’s perceptuele kunst werd het helemaal van een andere orde. Zo zie je maar weer: als je muziek, films, kunst en ’s werelds beste TV samenbrengt kan er iets heel speciaals ontstaan.”

Matt Robson-Scott van Gorgon City zegt:“Het was een eer om met het Samsung- en Cercle-team samen te werken. Het was zo’n geweldige ervaring om op zo’n bijzondere locatie te fotograferen en we hebben het gevoel dat het perfect bij de baan past. We waren positief verrast over de manier waarop ze werken en hopen dat iedereen de video net zo mooi vindt als wij”.

Samsungs nieuwe Neo QLED-televisie verzorgt, net als de kunstinstallatie, een betoverende kijkervaring. Met levensechte beelden, rijke kleuren en antireflectie technologie beleef je een nieuwe, visuele ervaring in de comfortabele omgeving van je huis. De 50” QN90A Neo QLED 4K HDR Smart TV is beschikbaar vanaf €1.699,- en de range loopt tot de 85” QN900A Neo QLED 8K HDR Smart TV, die verkrijgbaar is voor €10.999,-.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x