Home Gaming Medal.tv neemt Gif Your Game en Fuze.tv over

Medal.tv neemt Gif Your Game en Fuze.tv over

by Jos Vis

Medal.tv, het grootste platform voor het delen van videogameclips op pc, console en mobiel, maakt stappen om de beste manieren te ontwikkelen om 3D-werelden vast te leggen en te delen in wat bekend zal worden als de metaverse. Vandaag heeft het bedrijf de overnames aangekondigd van het gameplay-opnameplatform Gif Your Game en de videobewerkingsapplicatie Fuze.tv. Beide overnames bieden Medal middelen, technologie en talent om de manieren uit te breiden waarop spelers zich online in realtime kunnen uiten.

“Onze missie is om mensen te verbinden rond gedeelde game-ervaringen: de gameplay-momenten die je beleeft samen met vrienden, familie en totale vreemden een continent verder”, zegt Pim de Witte, CEO van Medal. “Deze acquisities maken het delen van deze herinneringen zo veel gemakkelijker en zinvoller.”

De toekomst van social is opgebouwd rond gedeelde interactieve ervaringen, een plek waar mensen tijd kunnen doorbrengen met hun vrienden in een sociaal netwerk dat de 3D-wereld deelt, niet alleen de 2D. Momenteel lopen de gaming-community en Medal voorop, waarbij spelers al op zoek zijn naar manieren om gamemomenten in 3D-gamewerelden te delen. Medal werkt eraan om deze mogelijkheid tot leven te brengen in gaming, en deze acquisities zijn een belangrijke stap in die richting.

James Jerlecki, CEO van Gif Your Game, legt uit hoe enthousiast hij is over de overname: “Medal wordt gerund door een team van hardcore gamers, waaronder de CEO Pim die ik heb leren kennen via Rocket League. Bij elke stap van dit proces hebben Pim en zijn team enorme zorg getoond voor onze gemeenschap, en we zijn enthousiast over wat dit betekent voor Gif Your Game. We kijken ernaar uit om samen met het Medal-team verder te bouwen aan de toekomst van het opnemen en delen van momenten in de metaverse in de cloud.”

Met de overname van Gif Your Game krijgt Medal 3D-bewerkingsmogelijkheden waarmee gebruikers een video-opname buiten het frame van een clip kunnen bewerken, waardoor ze toegang krijgen tot de volledige 3D-wereld waarin een opgenomen moment plaatsvond. Dit betekent dat een epische Rocket League doel, native in-game opgenomen onder een specifieke hoek, kan vervolgens buiten het spel worden bewerkt om de hoek van de camera te veranderen, 3D-effecten toe te passen en meer. Deze mogelijkheid zal binnenkort worden geïntegreerd in het platform van Medal. Details over hoe de Gif Your Game-community overgaat op Medal, vind je in een blogpost hier.

“We hebben Fuze.tv gebouwd omdat we ons realiseerden dat tools zoals After Effects en Premiere een enorme barrière vormen voor gamers en makers van inhoud”, zegt Jon Weinberg, CEO van Fuze.tv. “Ons doel was om het krachtigste, maar toch eenvoudige bewerkingsplatform te creëren waarmee gamers gemakkelijk boeiende inhoud kunnen maken. Fuzing with Medal breidt deze missie verder uit.”

Met de geavanceerde video-editor en technologie van Fuze.tv geeft Medal hun pc-bewerkingsomgevingen een boost, waardoor gebruikers de beste bewerkingsmogelijkheden krijgen met een veel lagere toegangsdrempel. Gebruikers hoeven niet langer complexe en dure applicaties te leren om op professioneel niveau te kunnen bewerken. Samen met communityfilters en sociale video-editorfuncties is het maken van boeiende en leuke gameclips eenvoudiger dan ooit en allemaal ondergebracht in de Medal-applicatie. De Fuze-app, die momenteel beschikbaar is via de Overwolf-app store, wordt officieel omgedoopt tot Medal on Overwolf.

Net zoals gameplay niet langer beperkt is tot een 2D-formaat met één scherm, evolueert de sociale interactie rond gamen. Tegenwoordig draait de game-ervaring om gedeelde momenten, zowel tussen spelers als kijkers. Naarmate Medal uitgroeit tot een eigen sociaal netwerk, wordt het een plek om niet alleen die momenten vast te leggen, maar ook een plek om ze te delen en te ervaren samen met vrienden en de bredere gamegemeenschap op manieren die ze voorheen niet konden. Naarmate een echte gaming-metaverse steeds dichter bij de realiteit komt, positioneren deze acquisities Medal om te profiteren van deze trends en zichzelf te versterken als het sociale netwerk voor gamemomenten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x