Home Gaming Mechanic Battle nu beschikbaar op Switch, het is een mix van micromachines en automonteur Simulator

Mechanic Battle nu beschikbaar op Switch, het is een mix van micromachines en automonteur Simulator

by Jos Vis

Mechanic Battle, een unieke game die arcaderacen combineert met werk als automonteur, maakt zijn debuut op Nintendo Switch. De makers beschreven het spel als een mix van races in Micro Machines-stijl en elementen die bekend zijn uit de Car Mechanic Simulator. Mechanic Battle is exclusief voor Nintendo Switch.

Mechanic Battle is een spel gemaakt door de onafhankelijke Poolse studio Catastrophe Games, bekend van titels als The Unholy Society, Foodtruck Arena en Theatre of Sorrows. De uitgever van het spel is MobilWay S.A., dat onlangs een zijwaarts scrollend actiespel heeft uitgebracht, Robo Wars voor Nintendo Switch.

In Mechanic Battle neemt de speler deel aan races terwijl hij tegelijkertijd voor de auto in de werkplaats moet zorgen. De gameplay is gebaseerd op een rijstijl in arcadestijl met een isometrisch aanzicht. Racen is niet genoeg; de speler moet de rol van automonteur op zich nemen en de optimale instellingen kiezen.

“Het is een soort mix tussen de cultfavoriet Micro Machines en simulatorelementen van Car Mechanic Simulator. Beide invloeden zijn even belangrijk. De juiste instelling van de voertuigparameters en het zorgen voor de staat van de auto hebben een directe invloed op de kansen van de speler om een ​​race te winnen”, zegt Łukasz Zabłocki, CEO van MobilWay S.A.

Cat-astrophe Games-studio heeft een uitgebreide carrièremodus, 10 automodellen en 24 gevarieerde routes voorbereid. Er zijn 3 soorten races – klassieke race, tijdaanval en eliminatie. De spelers zullen veel opties vinden voor het repareren/vervangen van auto-onderdelen en kunnen de auto op talloze manieren aanpassen en afstellen. De makers hebben benadrukt dat de carrièremodus gemiddeld 4-5 uur in beslag neemt.

“In de carrièremodus begint de speler met een eenvoudig voertuig in slechte staat. Natuurlijk, totdat het voertuig is gerestaureerd en geüpgraded, is een overwinning bij een race niets anders dan wishful thinking. De speler ontgrendelt betere auto’s en extra opties naarmate ze vorderen. Tijdens ons werk aan Mechanic Battle hebben we veel aandacht besteed aan het behouden van de juiste balans tussen werk in de garage en races. Het resultaat is dat de gameplay consistent is, niet saai wordt en spelers veel plezier biedt”, benadrukt Paweł Wojciechowicz, CEO van Cat-astrophe Games.

Mechanic Battle – belangrijkste kenmerken:
● arcaderacen;
● automonteur simulator;
● 10 soorten auto’s en 24 routes;
● uitgebreide carrièremodus;
● een enorme hoeveelheid aanpassings- en afstemmingsopties.

De releasedatum van Mechanic Battle in digitale distributie (Nintendo eShop) is gepland voor 25 mei.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: