Home GamingPC Masters of Orion Preview

Masters of Orion Preview

by Mark van Truijen

Een space strategy game met invloeden van al de beste strategy games. Zou het spel de verwachtigingen die het in het verleden heeft neergezet nu waar kunnen maken of kun je deze beter skippen?

Combat
De combat is niet heel erg uitgebreid en door de kleine wereld waarin je speelt voelt het allemaal een beetje leeg, verder werkt het unit selecteren nog niet helemaal top en is soms dus heel vervelend.
Unit design
Na een paar uur kwam ik er eindelijk achter dat ik blijkbaar mijn schepen aan kon passen waardoor het allemaal net iets persoonlijker werd, dit is een leuke toevoeging maar is niet zo heel erg uitgebreid en ontzettend moeilijk om te vinden.

Ai
Zoals ik hierboven al zei lijkt het een beetje op civilization, maar waar ik in civilization nog wel eens verbonden kon sluiten of oorlogen kon voorkomen leek het hier alsof bij alles wat ik deed, ik mijn tegenstanders alleen maar tegen me op zette. De AI zelf was ook bijzonder slecht, met moves die nergens op sloegen en soms zelfs compleet tegen het idee ingingen van het ras dat die move deed (een ras dat streef naar vrede die opeens aan iedereen de oorlog verklaarde?)
Verder moet ik wel vermelden dat elk ras een best toffe lore heeft die het zeker waard is om even te lezen.

Het probleem
Het probleem van het spel is niet een wat ik hier boven genoemd heb, hier zou ik nog wel over heen kunnen kijken. Maar van wat ik tot nu toe heb gezien van het spel mist het een beetje een hart, het voelt allemaal zo ontzettend leeg en totaal niet of je in een diepe speelwereld wordt gezogen zoals Civ dat wel altijd zo goed doet. En misschien is het ook wel dat ik gewoon een grote Civ van ben dat ik het daarmee vergelijk, en misschien is dat ook niet helemaal eerlijk, maar het lijkt dusdanig op Civilization dat je de vergelijking eigenlijk wel moet trekken.

Positief?
Gelukkig zat er ook nog een positieve kant aan dit spel, wat mij hoop geeft voor als het spel uiteindelijk echt gereleased wordt. Dit is namelijk dat de characters best goed zijn uitgewerkt, ze hebben allemaal een eigen voice en een eigen persoonlijkheid en dit maakt het nog wel leuk om toch nog proberen te onderhandelen (ook al kom je vaak op hetzelfde uit). Verder zie ik ook wel heel veel potentie in het spel en kan het met wat werk zeker uitgroeien tot iets waar ik me zeker mee zou kunnen vermaken.

Conclusie
Wil je een goede space simulator spelen? Koop dan gewoon civilization. Als je toch heel graag Masters of Orion wilt spelen, dan raad ik je aan nog even te wachten met je aankoop totdat het spel officieel uit is en de problemen misschien wel verholpen zijn.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x