Home TVSeries Marvel’s Legion vanaf 9 februari op FOX

Marvel’s Legion vanaf 9 februari op FOX

by Mark van Truijen
‘Legion’, de langverwachte nieuwe dramareeks van Noah Hawley, gaat in Nederland op donderdag 9 februari om 22.00 van start op FOX. ‘Legion’ is het nieuwe geesteskind van Noah Hawley en John Cameron, twee van de executive producers van de Emmy en Golden Globe winnende reeks Fargo. De reeks is een co-productie van FX Productions en Marvel Television.
image
Legion | Synopsis
‘Legion’, gebaseerd op het personage uit de Marvel stripreeks X-Men, is het verhaal van David Haller (Dan Stevens, bekend van Downton Abbey). David is een gepijnigde, jonge man die als kind met schizofrenie gediagnosticeerd werd en sindsdien van het ene in het andere psychiatrisch ziekenhuis is beland. Als dertiger is hij slaaf geworden van het ziekenhuisregime: ontbijt, lunch, avondmaal, therapie, medicatie, slaap. De stilte waarin hij zich hult wordt meer dan opgevuld door zijn praatgrage vriendin Lenny (Aubrey Plaza, bekend van Parks and Recreation en Scott Pilgrim vs. The World), wiens mateloos optimisme niet getemperd kan worden door haar levenslange alcohol- en drugsverslaving. Davids aangenaam verdovende routine wordt volledig op zijn kop gezet door de oogverblindend mooie nieuwe patiënte Syd (Rachel Keller, bekend van Fargo). Na een introductie waar de vonken letterlijk vanaf spatten wordt David geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft misschien toch echt zijn.
Achterna gezeten door zijn gedachten ontsnapt David uit de instelling om zijn toevlucht te zoeken bij zijn zus Amy (Katie Aselton, The Gift). Haar bezorgdheid voor haar broer blijkt niet groot genoeg om haar perfecte leventje op het spel te zetten, dus stuurt ze David door naar therapeut Melanie Bird (Jean Smart, recent te zien in The Accountant). Samen met haar team van specialisten onthult ze de ware krachten van David, die een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden ziet opengaan.
Legion is vanaf 9 februari elke donderdag te zien om 22:00 uur op FOX.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x