Home Movies Madame Web Review

Madame Web Review

by Mark van Truijen

Als je bekend bent met de comics en de tekenfilms van vroeger, dan weet je wie Madame Web is. Een oude vrouw met diverse krachten, althans zo herinner ik mij haar. Nu kwam Sony met het idee om er een film van te maken die de oorsprong van deze dame laat zien. En we kennen de Sony Spider-man films, deze zijn goed hé, nou deze is dat niet. Ik ga de film misschien vermakelijk noemen, maar niet goed.

Zoals gezegd de enige goeie Sony en Marvel films, zijn die waarin Spider-Man zelf zit, dan kan je eigenlijk al weten dat deze film het niet gaat worden. Toch had ik hoop. Ik ben een fanboy en hou van het hele Marvel Universe en was ook best wel enthousiast met de plannen die Sony heeft. Maar misschien pak ik liever die koude douche wel. De film speelt zich af in een ander universum dan dat van onze Spidey, volgens de geruchten zouden we in het universum zitten van de Amazing Spiderman (je weet wel die van Andrew Garfield).


De film heeft met deze keuze een flinke sterrencast opgetrommeld voor diverse rollen, we hebben Dakota Johnson (Madame Web), Sydney Sweeney (Spider-Woman in de trailers, maar komt niet van de grond in de film) en Adam Scott (Uncle Ben). We plakken er een slechterik bij die, als ik even terug denk, geen echt doel heeft in de film of een groots plan. Ik zal het niet verklappen, maar het is nou niet echt een groots meesterplan waar de beste man mee bezig is. Hij is een beetje een verkapte slechte Spider-Man, maar dan net niet. En als je goed oplet in de film, dan zal je zien dat sommige stukken audio opnieuw zijn ingesproken, hierdoor klopt de mond niet meer met de audio. Dit is voor een film van dit budget, met deze cast en zeker met deze studio, on acceptabel.

De film zelf, heeft een heel apart tempo, sommige stukken zouden meer aandacht mogen krijgen, terwijl andere delen weer teveel krijgen. Het tempo is erg scheef en klopt dan ook van geen kant, een stukje karakter opbouw of ontwikkeling mist in zijn geheel. Het kwartet van dames, hier draait namelijk de hele film om, hebben zich in een mum van tijd ontwikkeld van complete vreemde, naar een soort familie band. Als ik zo snel vrienden maak, als hun in de film.. dan zou ik een huis vol hebben.

Goed, je kan natuurlijk alles afbranden wat slecht is, en dat is deze film. Maar ik zou hem skippen in de bioscoop en lekker thuis op de bank kijken. Dakota Johnson is leuk in de film, speelt het leuk, heeft dan ook een leuke chemie, maar kan de film zelf niet redden. Hoe ze het karakter ontwikkeld, mij iets te snel, zeker als je ineens het einde van de film ziet. Ze gaat van niets naar volledig klaar in één film. Het is bijna alsof Sony geen vervolg zou willen. Ik ben ook heel benieuwd welke kant Sony op wilt gaan met deze film in het Spidey Universe, want als ze zo doorgaan wordt het niet veel. Later dit jaar staat Kraven nog op ons te wachten en wij zijn ook dan weer erg benieuwd wat er gaat gebeuren.

Voor nu is deze film er één voor thuis, je kan hem zelfs skippen en doet daar mee niks af.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x