Home GamingAndroid Logitech G432 Review

Logitech G432 Review

by Mark van Truijen

Wij kregen de eer om de nieuwe Logitech G432 te reviewen, dit is het geupdate model van de G430. Dit exemplaar bevat alles wat zijn voorganger ook had, enkel wat meer en een betere muziek ondersteuning. Ook zijn we natuurlijk wat jaren verder en ziet deze versie er wat strakker en comfortabeler uit.

Mocht je nog geen headset hebben is de G432 wel een optie om over na te denken, krachtige audio, meerdere aansluit opties en een goeie prijs. Al blijft het fysiek van de gadget wat tegenvallen na al die jaren en zijn er solidere devices op de markt.

Ben je bekend met de G430? Deze oogde erg plastic en licht en felle blauwe highlights. Dit model is wat geupdate, de oorschelpen zijn wat zachter, het blauw knalt je niet meteen tegemoet. Het oogt allemaal iets strakker en steviger.

Er zit een flexibele microfoon op, deze kan er niet af, daarnaast vinden we de volume knop. We zien tegenwoordig steeds vaker dat de mic helemaal eraf kan, of juist verdwijnt in het ontwerp.

Maar misschien haalt dit je wel over, bij de G432 komen meerdere aansluitingen, standaard vindt je de single 3.5 millimeter audio kabel. Deze komt ook met een splitter voor aparte mic/audio aansluitingen, tevens zit er ook een usb adapter bij. Het is leuk om te zien dat er over nagedacht is en je iets meer ruimte hebt voor je aansluitingen.

Ik heb ondertussen al aardig wat koptelefoons gehad en de G432 voelt niet heel verkeerd aan. Hij haalt het niet bij de duurdere modellen, maar vind hem wel lekker zitten. De schelpen drukken niet te zwaar tegen je hoofd aan, enkel worden ze wat warm na lang gamen. Je zult hem na een lange sessie wel even moeten schoonmaken, dit aangezien je vanzelf gaat zweten met deze op je hoofd. Het is niet heel vervelend, dit aangezien hij gewoon lekker draagt.

Goed, over het geluid zitten nog wel wat verschillen. Zo sloot ik hem aan op mijn PC met USB en met de 3.5mm, het geluid geeft hier toch een duidelijke voorkeur voor de USB ingang, het is hier wat rijker en voller. Daarentegen is het geluid via de 3.5mm op bijvoorbeeld mijn telefoon of Switch gewoon kraakhelder en mankeert er weinig aan.

Het is hier dus even zoeken naar de juiste configuratie voor jezelf. Sluit je de G432 aan via USB op je computer dan is het mogelijk het geluid te bewerken in de Logitech G Hub. Als toevoeging op de DTS 7.1 surround krijg je ook wat noise reduction, wat extra features erbij om alles zo in te stellen naar eigen smaak.

Goed, wat is er dan daadwerkelijk anders na vier jaar? Nou niet heel veel, er zijn wat kleine veranderingen doorgevoerd en de basis is eigenlijk wel hetzelfde gebleven. De G432 scoort meer plus dan minpunten, dat is al heel wat. Muziek en audio klinken goed, wat voor mij toch één van de belangrijkste punten is bij een headset. Er is genoeg te bewerken als je deze op de PC gebruikt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: