Home Gadgets LG onthult een nieuwe versie van het populaire WebOS smart TV platform tijdens CES 2016

LG onthult een nieuwe versie van het populaire WebOS smart TV platform tijdens CES 2016

by Mark van Truijen

Tijdens de CES in Las Vegas 2016 onthult LG de nieuwste smart TV line-up, aangestuurd door het nieuwste WebOS smart TV platform. LG WebOS 3.0 maakt de navigatie van TV functies nog intuitiever. Sinds de introductie in 2014, is LG’s WebOS geprezen door experts als een van de meest gebruiksvriendelijke smart TV platforms. WebOS 3.0 bouwt door op de key features die webOS zo geliefd hebben gemaakt, en introduceert de nieuwe innovaties om het besturingssysteem nog krachtiger te maken.

WebOS 3.0 biedt drie nieuwe functies: Magic Zoom, Magic Mobile Connection en een verbeterde Magic Remote. Met Magic Zoom kunnen gebruikers objecten en letters vergroten zonder dat er details verloren gaan. Met Magic Mobile Connection kunnen gebruikers door middel van het LG TV Plus framework toegang krijgen tot hun apps op het grote scherm. De Magic Remote is ook verbeterd. Door de toevoeging van extra knoppen is het makkelijker geworden om digitale TV boxen van providers te bedienen. De Screen Remote functie is sterk versimpeld en dus gemakkelijker in het gebruik.

WebOS 3.0 introduceert Channel Plus: een unieke functie met een variëteit aan overlayed (OTT) content in een gebruiksvriendelijk format om gebruikers nog meer keuze te geven in digitale content. Channel Plus biedt een zenderlijst aan die OTT content combineert met de bekende TV zenders, waardoor gebruikers door de OTT content heen zappen zoals zij normaal gesproken doen tijdens het TV kijken. Channel Plus kan bediend worden met een app die programma aanbevelingen kan doen via on-screen widgets. Dankzij een samenwerking met Xumo (www.xumo.com), biedt Channel Plus een overvloed aan zowel nieuws van omroepen en uitgeverijen zoals Bloomberg, TIME Inc, en The Wall Street Journal maar ook gratis entertainment van BuzzFeed en PopSugar. Mode Media, afkomstig van de groeiende Digital Networks en Multi-Channel Networks (MCNs), zal tevens beschikbaar zijn op Channel Plus evenals internationale zender pakketten.

LG Smart TV met WebOS 3.0 biedt een overvloed aan extra functies om TV persoonlijker en leuker te maken:

  • Channel Advisor analyseert het kijkpatroon van de gebruiker en laat verschillende time slots zien met programma informatie van vaak bekeken programma’s
  • Multi-view maakt het mogelijk om twee verschillende kanalen tegelijkertijd te bekijken, of bijvoorbeeld een kanaal en een Blue-ray film
  • Music Player app speelt muziek af via de WebOS 3.0 TV speakers, zelfs wanneer de TV uit staat
  • My Channels & Live Menu zijn verbeterd met nieuwe sub-functies om ze nuttiger te maken voor de gebruikers
  • IoTV app biedt on-screen controle van smart home applicaties van LG en andere fabrikanten die compatibel zijn met de LG IoTV

We zijn erg enthousiast over WebOS 3.0, een grote update sinds de geavanceerde TV platform technologie voor het eerst werd geïntroduceerd in 2014”, aldus Brian Kwon, President en CEO van LG’s Home Entertainment Company. “Het webOS verhaal over ‘Simple Connection, Simple Switching & Simple Discovery’ stelt de gebruiker centraal en illustreert duidelijk onze inzet om de leidende rol te bewaken in de smart TV markt met innovatie en creativiteit”.

LG’s smart TV lineup wordt met WebOS 3.0 wordt tentoongesteld bij LG’s booth op de Las Vegas Convention Center, in de Central Hall #8204 van 6-9 januari 2016.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x