Home Gaming LEGO Harry Potter Collection Review

LEGO Harry Potter Collection Review

by Pim, Sel

Het Harry Potter universum is weer hot aan het worden dankzij het succes van de Fantastic Beasts films. Maker Traveller’s Tales durft dit moment weer aan te pakken door met remakes te komen van LEGO Harry Potter 1 t/m 4 en 5 t/m 7 op een disc. Hebben deze remakes wel nut of is het de moeite waard?

De game was al eerder verschenen voor de Playstation 4 en heeft nu de overstap gemaakt naar de Xbox One en Nintendo Switch. Ik heb zelf de Xbox One versie gespeeld en hij speelt heerlijk weg. De game heeft net zoals andere LEGO games ook een co-op functie dus je kan lekker samen met vrienden op de bank met elkaar het verhaal doorspelen en alle collectibles eruit halen.

Je kunt in het begin bij het opstarten van de game ook kiezen met welke game je gaat beginnen dus je begint of met jaar 1 tot en met 4 of jaar 5 tot en met 7. Het is natuurlijk het leukst om de game te spelen vanaf jaar 1 dan krijg je het volledige Harry Potter avontuur met je mee.

Het verhaal

Het verhaal van Harry Potter is bij de meesten wel bekend. Je word als klein kind bij je oom en tante voor de deur neergelegd nadat je ouders zijn vermoord bij een aanslag door Voldemort. Harry Potter gaat naar Hogwarts toe ( de magische hogeschool ) om daar te leren omgaan met tovenarij. Hierbij gaat hij elk jaar een nieuw avontuur tegemoet dat veel spanning met zich mee brengt. Elk jaar brengt nieuwe personages met zich mee en die personages leren je allemaal nieuwe vaardigheden en spreuken.

Humor

Qua humor zit het in de game heel goed. De maker heeft goed gekeken naar de films en geprobeerd aan veel hoogtepunten een komische draai te geven en dat pakt vaak wel goed uit.

Replay

De replay waarde van deze game is helaas niet erg hoog je kan de game een keer uitspelen en dan nog een keer uitspelen om alle collectibles te halen en dan ben je er helaas wel klaar mee. Je bent in totaal een uur of 10 bezig met de verhaallijnen van beide games.
Het leukste is wel om dit te behalen met vrienden want in je eentje word dit snel saai.

Graphics

De graphics van de game zijn wel aanzienlijk verbeterd. Het ziet er allemaal net wat kleurrijker uit en de animaties zien en er veel beter uit dan de eerdere versies. De eerste vier schooljaren van Harry zien er allemaal vrolijk uit en kleurrijk en de laatste 3 schooljaren zijn net zoals het bij de films ook was een stuk duisterder.

Conclusie

De LEGO Harry Potter Collection brengt qua verhaal niets nieuws met zich mee het enige wat er in zit qua vernieuwing zijn de graphics die zijn flink bijgewerkt en zien er goed uit voor deze tijd en kunnen goed mee. Voor de rest is er geen DLC voor de game uitgekomen die ze hebben kunnen toevoegen. Het enige wat makkelijk is is dat er nu allebei de delen samen gebundeld zijn voor een leuke prijs. Al met al een leuke game maar als je de spellen vroeger al hebt gespeeld brengt het op de graphics na geen meerwaarde met zich mee.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: