Home Reviews Legends of Tomorrow ‘Pilot Part 1’ Review

Legends of Tomorrow ‘Pilot Part 1’ Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Na Arrow en Flash kunnen we weer een serie toevoegen aan deze prachtige reeks. Legends of Tomorrow is alles wat je ervan verwachtte en misschien zelfs wel meer.

Deze review bevat spoilers.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”set-up & plot”]set-up & plot:
In Legends of Tomorrow zien we hoe een team van helden en schurken het onder de leiding van Rip Hunter opneemt tegen een van de sterkste villains van het DC universe genaamd ‘Vandal Savage’, een onsterfelijke badguy die door zich met alles in het verleden en toekomst te bemoeien zichzelf naar wereld overheersing helpt.
Met dit plot beginnen we de serie, en hoewel we in deze aflevering vooral zien hoe de personages met elkaar omgaan belooft dit zeker een spektakel te worden dat we nog nooit op tv hebben gezien. En als ik dat zeg dan denk ik ook echt dat dit niet overdreven is. Niet alleen zien we een paar grote dc helden en schurken, ook zijn de effecten zo goed dat ze misschien wel in een film hadden gekund, gooi er nog een groots verhaal aan toe en je hebt Legends of Tomorrow!

[/text_block_nav][text_block_nav title=Rip Hunter”]Rip Hunter:
Een van de nieuwe personages die we nog niet in Flash of Arrow hebben gezien is ‘Rip Hunter’. En oh wat ben ik blij dat Arthur Darvill die rol op zich heeft genomen, als een groots Doctor Who fan en dan de Matt Smith era vooral, is dit een van de beste casting keuzes die er gemaakt kunnen worden omdat je bij een tijd reizende tv serie toch ook al vooral aan Doctor Who denkt. Het personage zelf is ook ontzettend goed neergezet, je leert al vrij snel waarom hij doet wat hij doet en het is een logische keuze die hij heeft gemaakt om dat te doen (altijd fijn in een personage).

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Canary, Cold & Heatwave”]Canary, Cold & Heatwave:
Degene die voor mij echt uitstonden deze aflevering waren toch wel White Canary, Captain Cold en Heatwave. De chemie die ze op het scherm hebben spat er van af en alle 3 in een kamer zorgt voor de meest hilarische dialogen, ik hoop dat dit niet de laatste keer is dat we een mini team up tussen deze 3 personages gaan zien! Ook moet ik vanaf nu mijn mening bijstellen over White Canary en Heatwave, eerst vond ik dat een beetje matige personages, maar na deze aflevering denk ik dat ik dat niet meer het geval vindt (al moet dat natuurlijk nog blijken in toekomstige afleveringen.)

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Firestorm”]Firestorm:
Hoe episch ik Firestorm ook in Flash vond, ik vind de nieuwe Firestorm combinatie tot nu toe toch een beetje tegenvallen, dit is niet omdat het slecht geacteerd is, maar meer omdat ze in beetje in herhaling blijven vallen. Jay Jackson wil zijn eigen pad trekken en Martin Stein wil juist dat ze samen Firestorm omarmen. Nu moet ik zeggen dat dit aan het einde van de aflevering wel iets minder werd, maar ik ben bang dat ze daar dit seizoen nog wel een aantal keren in terug gaan vallen. Als dit niet zo is dan heeft Firestorm echt de potentie te worden om een van mijn favoriete Legends (zo ga ik de personages voortaan maar gewoon noemen) te worden.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”oordeel”]Oordeel:
Legends of Tomorrow belooft misschien wel de beste DC series tot nu toe te worden, dit komt omdat ze niet bang zijn om de comic book lore te omarmen en daardoor kan ik deze serie alleen maar omarmen. Sommige personages moeten wat beter tot hun recht komen en de setup duurde net iets te lang, maar ik ben er zeker van dat dit een geweldige serie gaat worden!

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Legends of Tomorrow begint goed!”
positives=”Zo doe je een grootse serie
De chemie tussen de personages
Rip Hunter
Verhaal stelt niet teleur” negatives=”Firestorm valt in herhaling
wat set-up probleempjes”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x