Home Gadgets Lancering van de Dyson V11TM Absolute snoerloze stofzuiger

Lancering van de Dyson V11TM Absolute snoerloze stofzuiger

by Mark van Truijen

Dyson lanceert vandaag een serie technologieën die hardware en software combineren, waardoor gebruikers nog meer grip krijgen op hun omgeving en deze kunnen personaliseren. Eén van deze apparaten is de Dyson v11TM snoerloze stofzuiger, het resultaat van ruim tien jaar ontwikkeling van snoerloze stofzuigers en digitale Dyson motoren. Bij dit project, waarbij meer dan 32.500 prototypen van onderdelen werden gemaakt, waren 315 ingenieurs betrokken.

De drie microprocessoren van de Dyson V11TM stofzuiger tillen schoonmaken naar een hoger niveau van intelligentie, waarbij de prestatie tot wel 8.000 keer per seconde wordt gemeten. De microprocessoren bevinden zich in de Dynamic Load Sensor technologie (DLS) binnenin de Torque vloerzuigmond, in de digitale Dyson motor V11 en in de accu. Deze innovaties houden in dat de zuigkracht automatisch wordt aangepast aan het vloertype en dat de gebruiker kan zien wat de resterende gebruiksduur is.

“We ontwikkelen al ruim 25 jaar stofzuigers. Doorontwikkeling houdt nooit op. Bij de Dyson V11TM snoerloze stofzuigers hebben we ons niet alleen gericht op het verbeteren van de prestatie, maar ook op het toevoegen van extra intelligentie die mensen bij het schoonmaken echt ondersteunt.” James Dyson 

Torque vloerzuigmond en Dynamic Load Sensor technologie (DLS)

Het DLS-systeem dat uniek is voor de Torque vloerzuigmond, kan op slimme wijze 360 keer per seconde de weerstand van de borstel meten. Deze informatie wordt automatisch doorgegeven aan de microprocessoren in de motor en accu, zodat de zuigkracht wordt aangepast bij een overgang van tapijt naar harde vloer en andersom. Hierdoor kunnen tapijten grondig worden gereinigd en kan bij harde vloeren de gebruiksduur worden verlengd.

De Torque vloerzuigmond is de krachtigste vloerzuigmond die Dyson ooit heeft gemaakt snoerloze stofzuiger van Dyson ooit. Hierop zitten stugge nylon borstelharen die diep in het tapijt kunnen doordringen om hardnekkig vuil te verwijderen en antistatische koolstofvezelharen die stof van harde vloeren en kieren opvangen. Een geïntegreerde digitale motor draait de borstel tot 60 keer per seconde rond.

De ingenieurs van Dyson hebben ook een manier bedacht om de Torque vloerzuigmond naadloos aan te laten sluiten te sluiten op de vloer door gebruik te maken van een flexibele en elastische polyurethaan plastic scheiding achteraan de vloerzuigmond die zorgt voor een verzegeling tot aan de vloer om verlies aan zuigkracht bij achterwaartse beweging te vermijden.

Het lcd-scherm geeft op intelligente wijze real-time informatie door

Het lcd-scherm op de stofzuiger laat de huidige prestatie zien, inclusief de geselecteerde reinigingsmodus en resterende gebruiksduur. Zo heeft de gebruiker meer controle over het schoonmaken. 

Het lcd-scherm herinnert de gebruiker er ook aan wanneer filters moeten worden gereinigd om een optimaal resultaat te behouden. Verder wordt er een melding afgegeven bij verstoppingen, inclusief informatie over hoe deze kunnen worden verholpen. Het scherm kan de gebruiker dankzij de magneetsensors die zijn ingebouwd in het filter laten weten wanneer een bepaald onderdeel van de machine niet goed is aangesloten.

Tot 60 minuten constante zuigkracht dankzij de krachtigste accu van Dyson2

De krachtigste accu van Dyson bestaat uit 7 grotere cellen met hoge capaciteit met nikkel-kobaltaluminium-kathodes om te zorgen voor meer zuigkracht.

Het accu- en monitoringsysteem van de Dyson V11TM stofzuiger werken samen om in te schatten wat de resterende gebruiksduur is. Het systeem meet het vermogen van de cel en gebruikt een algoritme dat ‘leert’ hoe het apparaat van de gebruiker na verloop van tijd werkt om de resterende gebruiksduur te kunnen meten. De weergegeven tijd houdt rekening met de reinigingsmodus het accessoire en het vloertype.

Een 20% hogere zuigkracht in vergelijking met de Dyson Cyclone V10™ stofzuiger3

De ingenieurs van Dyson hebben elk detail van de vorige digitale Dyson motor V10 geanalyseerd. Bij de nieuwe digitale Dyson motor V11 die tot wel 125.000 toeren per minuut maakt, wordt een drievoudige diffusor gebruikt. De eerste twee diffusors reguleren de luchtstroompaden en verminderen de turbulentie zodat de zuigkracht toeneemt. De derde diffusor vermindert het geluid verder en verbetert de akoestiek.

De motorbladen van de ‘impeller’, het deel van de motor dat daadwerkelijk de luchtstroom voortbrengt, hebben een nieuwe vormgeving. Ze zijn langer en dunner gemaakt, zodat het contactoppervlak met de lucht groter is, zonder dat het gewicht van de impeller toeneemt. Hierdoor neemt de belasting van de bladen per oppervlakte-eenheid af, waardoor er minder lucht weglekt en de efficiëntie van de luchtstroom met 20% toeneemt.

Het profiel van het de impeller waaierblad heeft ook een nieuwe vormgeving. Elk blad heeft een S-vorm, afgestemd op de behuizing waarin de impeller waaier is geplaatst. Hierdoor ontstaat een tussenruimte van een fractie van een millimeter tussen de uiteinden van de bladen en de behuizing, waardoor er minder lucht weglekt en de efficiëntie toeneemt.

De motor bevat materialen uit de lucht- en ruimtevaart, waaronder een behuizing van fenolverbindingen die worden gebruikt in satellieten en een hoge sterkte-gewichtverhouding hebben. De keramische as van de motor is gehard op 1600 °C om hem drie keer harder te maken dan staal, met slechts de helft van de dichtheid van staal. Er zijn 880 lagen van flinterdun gelamineerd staal die de magnetische velden genereren om de motor te laten draaien. De waaier van de motor is op zijn beurt gemaakt van polyetheretherketon (PEEK) en in de hogedrukzuigers zit koolstofvezelcomposiet.

Een druksensor binnen de digitale Dyson motor V11 geeft informatie door aan de microprocessor. Hierdoor kan op het scherm een melding van een verstopping worden weergegeven, omdat een plotselinge sterke afname van de druk op een verstopping wijst. Als een minder snelle afname van de druk wordt waargenomen, wil dit zeggen dat het filter moet worden gewassen.

Geavanceerde filtratie  Blootstelling aan stof en allergenen kan ons welzijn nadelig beïnvloeden. Het volledig luchtdichte filtratiesysteem van de Dyson V11TM stofzuiger vangt 99,97% van alle deeltjes zo klein als 0,3 micron op4 en blaast schonere lucht uit. De 14 cyclonen genereren een G-kracht van meer dan 79.000g waardoor microscopische deeltjes, zoals pollen en bacteriën, in het stofreservoir worden geslingerd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: