Home Gadgets Dyson lanceert de Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator

Dyson lanceert de Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator

by Mark van Truijen

Vandaag introduceerde Dyson zijn eerste persoonlijke apparaat voor luchtbehandeling – de Dyson Pure Cool Me TM persoonlijke luchtreinigende ventilator. Dit compacte apparaat beschikt over de Dyson technologieën voor luchtfiltratie en -projectie en past perfect in uw persoonlijke ruimte: naast uw bed, op uw bureau, in de kinderkamer of waar u maar wilt. De nieuwe Dyson Core FlowTM technologie zorgt op een geheel nieuwe manier voor gezuiverde lucht. Deze luchtregeling levert een gelijkmatige stroom van gezuiverde lucht die u naar wens in elke richting kunt laten verspreiden. De Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator verenigt de expertise van Dyson op het gebied van vloeistofdynamica, luchtfiltering, lichtsensors en akoestiek. Het apparaat is ontworpen om uw welzijn te ondersteunen, schonere lucht te leveren en voor een aangenamer verkoelend effect te zorgen.

“Dyson investeert in onderzoek om de wijze waarop alledaagse producten werken te verbeteren. Door het combineren van hardware en software ontwikkelen we intelligente apparaten die problemen oplossen en uw welzijn ondersteunen”, aldus Jake Dyson, hoofdingenieur.

We brengen tot 90% van onze tijd binnen door

Wij zijn een generatie die tot 90% van de tijd binnenshuis doorbrengt waar we achter gesloten deuren werken, studeren, eten, slapen, spelen en aan lichaamsbeweging doen[1]. Ons binnenmilieu – van de lucht die we inademen tot het stof, de allergenen en temperatuur waaraan we zijn blootgesteld – is van cruciaal belang voor ons welzijn. 

Als we het hebben over vervuiling, spreken we meestal over de vervuiling buiten. Het is echter niet zo dat er binnen geen vuiltje aan de lucht is. Naast de verontreiniging die in onze woningen terechtkomt wanneer we ramen en deuren openen, kunnen ook alledaagse activiteiten en huishoudelijke artikelen de lucht verontreinigen. 

In de slaapkamer kunnen we tot wel een derde van ons leven doorbrengen[2], kunnen we vluchtige organische stoffen (VOS) aantreffen afkomstig van persoonlijke verzorgingsproducten zoals cosmetica, haarlak, parfum, of geurkaarsen. In de keuken en woonkamer verspreiden schoonmaakmiddelen VOS. Bij gasfornuizen en andere kookprocessen komen fijnstof, rook en luchtjes vrij en tapijten kunnen een verzamelplaats voor stof en allergenen vormen. De Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator haalt deze vervuiling uit de lucht en verspreidt gezuiverde lucht in uw persoonlijke ruimte. 

“Bij Dyson is een van onze uitgangspunten dat we nieuwe apparaten maken die echte problemen voor echte mensen in echte woningen oplossen.

Door onze kennis van wetenschap en technologie toe te passen dagen we onszelf uit om op andere en betere wijze dingen uit te vinden. De Dyson Pure Cool Me™ persoonlijke luchtreinigende ventilator is ontworpen voor uw persoonlijke ruimte, zodat u het heft in eigen hand heeft wat betreft luchtkwaliteit en thermisch comfort’’, aldus Paul Dawson, vicepresident Gezondheid en Schoonheid.

Dyson Core FlowTM technologie, een transformatie in luchtprojectietechnologie

Voor een persoonlijke luchtreinigende ventilator is een gerichte luchtstroom van essentieel belang. De Dyson Core FlowTM technologie zuivert op een baanbrekend nieuwe manier de lucht in uw persoonlijke ruimte. Op basis van de aerodynamische eigenschappen van de Harrier Jump Jet hebben de ingenieurs van Dyson ontdekt dat wanneer twee luchtstromen elkaar tegenkomen op een gebogen oppervlak, ze convergeren en een geconcentreerde luchtstroom vormen. De ingenieurs hebben dit verschijnsel benut voor het ontwikkelen van een manier om een nauwkeurige en gerichte luchtstroom te verspreiden voor

persoonlijke verkoeling die daarnaast het hele jaar door zorgt voor gezuiverde lucht. 

Via het instellen van de bol bovenop het apparaat kunt u exact de hoek van de luchtstroom bepalen. De Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator kan daarnaast via een oscillatiefunctie van 70 graden verder naar wens worden aangepast.

HEPA-filter vangt 99,95% van verontreinigende deeltjes op 

De unieke HEPA doet geen concessies bij het vangen van deeltjes, waardoor u er gerust op kunt vertrouwen dat gezuiverde lucht naar uw persoonlijke ruimte wordt geleid. HEPA haalt 99,95% van zeer fijne deeltjes zoals pollen, schimmelsporen en bacteriën uit de lucht. Actief koolstof absorbeert en sluit gassen en (huishoudelijke) luchtjes zoals VOS in.

Het HEPA-filter vangt zelfs de kleinste deeltjes, tot maar liefst 0,1 micron op. Ter vergelijking: dat is 300 keer zo smal als een mensenhaar. 

Akoestisch ontworpen voor uw persoonlijke ruimte

De Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator is akoestisch ontworpen voor uw persoonlijke ruimte en maakt daarom vrijwel geen geluid. Een laag geluiddempend schuim onderin het apparaat absorbeert overmatig geluid. 

Om te zorgen dat het apparaat prettig in gebruik is van nabij, hebben onze akoestische ingenieurs ruim 1000 tests in de semi-echovrije kamer van Dyson uitgevoerd. Hierbij werd zowel het volume als de kwaliteit van het geluid gemeten op een afstand van slechts 20 cm van het apparaat. Ze hebben eveneens een nieuwe akoestische matrix ontworpen om beter weer te geven hoe het geluid van het apparaat in het echt door mensen wordt waargenomen. 

Intelligente lichtsensors voor een goede nachtrust

Het apparaat is uitgerust met een intelligent systeem voor lichtsensors en meet actief het omgevingslicht. Het ingebouwde lcd-scherm wordt in real-time automatisch gedimd of opgelicht en afgestemd op uw directe omgeving. Als het sensorsysteem meet dat de ruimte donker is, wordt het lcd-scherm automatisch uitgeschakeld. Door het instellen van een slaaptimer kan het apparaat na een vooraf ingestelde periode, die varieert van 30 minuten tot 8 uur, worden uitgeschakeld. 

De Dyson Pure Cool MeTM persoonlijke luchtreinigende ventilator combineert deze functies met een geconcentreerde luchtstroom, akoestische techniek en een compact formaat, waardoor u heerlijk koel en comfortabel van een goede nachtrust kunt genieten. 


[1] Klepeis NE, Nelson WC, Ott WR, et al. The National Human Activity Pattern Survey (NHAPS): a resource for assessing exposure to environmental pollutants. J Expo Anal Environ Epidemiol 2001;11:231-52.

[2] Op basis van een aanbevolen gemiddelde slaapduur van 8 uur per dag.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: