Home Movies La Ruche – vanaf 21 juli in de bioscoop

La Ruche – vanaf 21 juli in de bioscoop

by Jos Vis

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 21 juli de Belgische/Franse coproductie La Ruche (de bijenkorf) uit in de bioscoop. Het speelfilmdebuut van de Belgische documentairemaker Christophe Hermans toont het turbulente leven van drie tienerzussen, die heel wat te stellen hebben met hun bipolaire moeder. 

Al zolang ze zich kunnen herinneren hebben tienerzussen Marion, Claire en Louise geleefd op het ritme van de buien van hun moeder Alice, vertolkt door Ludivine Sagnier (Lupin, Swimming Pool): dan weer prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig. Vooral de oudste, Marion, doet er alles aan om het gezin bij elkaar te houden. Liever zou ze haar vleugels uitslaan en naar Brazilië vertrekken om te dansen. Maar hoe kan ze haar zussen achterlaten in de destructieve spiraal waarin hun moeder elke dag verder wegzakt? 

Voor de cinematografie werkte Christophe Hermans samen met fotograaf Lara Gasparotto, die bekend staat om haar intieme benadering van het vrouwelijk lichaam en de adolescentie. Samen met de acteurs brengen ze de liefdevolle en explosieve relatie tussen moeder en dochters  – waarvan de jongste de échte dochter van Ludivine Sagnier is – indrukwekkend tot leven.

De film was dit jaar op het IFFR geselecteerd voor het Limelight-programma.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: