Na twee sucesvolle films over de Drakenkrijger Po komt Dreamworks met een derde deel van de bekende reeks: Kung Fu Panda. Animatieliefhebbers hebben hier lang op zitten wachten. Want dit deel kan de 3-delige serie legendarisch maken. Vanaf vandaag is de film in première gegaan en de spanning stijgt: lukt het de makers om het succes van de vorige delen te evenaren? Het antwoord is een dikke vette JA
Verhaal
Als Po’s lang vermiste vader plotseling opduikt, reizen vader en zoon naar een geheim pandaparadijs waar ze een groot aantal hilarische panda’s ontmoeten. Maar als de bovennatuurlijke slechterik Kai aan een tocht door China begint en onderweg alle kung fu meesters verslaat, wordt van Po het onmogelijke verwacht – hij moet een compleet pandadorp trainen en veranderen in het ultieme leger van Kung Fu Panda’s!
Puur Genieten
Een van de succesfactoren is de humor die de films hebben. Ook in dit deel ontbreekt dat zeker niet. Met een grijns begin je de film die vervolgens zo’n 90 minuten daar blijft. Het gevoel dat de filmmakers neer hebben willen zetten komt erg goed uit de verf. Sommige problemen moeten met humor behandeld worden. De goede stemmencast en hun acteerwerk zorgen voor gegarandeerd plezier.
In Kung Fu Panda 3 ontmoeten we al redelijk snel de echte vader van Po genaamd Li. Mr. Ping, een gans die Po heeft opgevoed, vindt dit maar niks. Dit zorgt voor een erg interessant en leuk conflict tussen de twee. Echter is dit van korte duur want de schurk genaamd Kai bedreigt het panda dorp. Kai is een jak uit de geestenwereld met twee gloeiende zwaarden. Hoewel hij soms wat achtergrond informatie mist, creëer je als kijker een beeld van de superschurk die hem angstaanjagend maakt. Meedogenloos brengt hij iedereen in gevaar waarnaar Po alles op alles moet zetten om zijn volk te redden. Na de tijger Tai Lung en de pauw Shen doet Kai de Kung Fu Panda slechteriken alle eer aan.
Op het gebied van animatie is vrijwel niets op te merken. Sterker nog, Dreamworks tilt animatie naar een nieuw niveau. Van de kleine tussenstukjes tot grote landschappen of vechtscenes, kun je als kijker zien dat er ontzettend veel werk en passie in het animeren zit. Het is overduidelijk een product van vakmanschap. Ook de 3D-/IMAX-3D effecten brengen toegevoegde waarde aan de film. Dit alles zorgt voor een film die het Wow-gevoel van Avatar uit 2009 weer laat oproepen.