Home Movies Komedie Bon Bini Holland maakt blij

Komedie Bon Bini Holland maakt blij

by Mark van Truijen

De film Bon Bini Holland, de komedie met Jandino Asporaat, maakt de mens officieel blij. Dit is het resultaat van het onderzoek dat door filmdistributeur Entertainment One in samenwerking met University of Happiness is uitgevoerd. Bon Bini Holland draait sinds 10 december in de Nederlandse bioscopen. Vorige week behaalde de film de Gouden status (100.000 bezoekers).

Het onderzoek is uitgevoerd door University of Happiness onder bioscoopbezoekers van de sneak preview. Er is een steekproef gedaan onder 20% van de bioscoopzaal waarbij er vooraf en achteraf aan de film een enquête is afgenomen. Uit de resultaten kwam een stijging naar voren in de waardering van positieve relaties, de mate van vervulling in hun leven en de algehele gelukservaring.

“Ik vind het mooi om te horen dat mensen in deze periode zo blij kunnen worden van een film waar ik samen met een geweldige cast en crew hard aan heb gewerkt. We zijn heel trots op het eindresultaat. Daar kan je eigenlijk ook niet anders dan heel erg gelukkig van worden”, aldus Jandino.

Bon Bini Holland is de debuutfilm van Jandino Asporaat waarin hij maar liefst vijf verschillende rollen speelt. Naast Jandino spelen onder meer Teun Kuilboer, Liliana de Vries en Lone van Roosendaal een rol in de komedie.

Over de film:
Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt behoorlijk overhoop gegooid als zijn tante Judeska, zijn collega’s van FC Kip en buurvrouw Gerrie ten tonele verschijnen. Het lijkt helemaal uit de hand te lopen als Robertico ook nog verliefd wordt op Noëlla…Bon Bini Holland is een onbeskoft grappige komedie van regisseur Jelle de Jonge met meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat. Ook zijn er rollen weggelegd voor Teun Kuilboer en Lone van Roosendaal.

De film wordt geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met RTL Entertainment en gedistribueerd door Entertainment One Benelux.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x