Home Gaming Kies vanaf 20 mei voor een familie in Fire Emblem Fates

Kies vanaf 20 mei voor een familie in Fire Emblem Fates

by Mark van Truijen

Nadat de serie eerder dit jaar in de VS de beste lancering ooit beleefde, kunnen strategiefans in Europa zich nu voorbereiden op een moeilijke keuze: strijden voor de familie die ze opvoedde in Fire Emblem Fates: Conquest of voor hun werkelijke moederland in Fire Emblem Fates: Birthright. Deze twee nieuwe delen in de langlopende strategische RPG-serie verschijnen aanstaande vrijdag, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen.

Hoofdrolspeler Corrin is opgegroeid als lid van de koninklijke familie van Nohr. Zijn leven krijgt een verrassende wending als bekend wordt dat hij eigenlijk is geboren in buurland Hoshido, en als kind is ontvoerd door de kwaadaardige King Garon. Nu er oorlog dreigt tussen de twee landen, moet de speler beslissen of hij zijn thuisland Hoshido verdedigt in Fire Emblem Fates: Birthright, of de kant kiest van de familie waarin Corrin opgroeide en het opnemen tegen Garons troepen in Fire Emblem Fates: Conquest. Het verhaal wordt op 9 juni afgesloten met het downloadbare deel Fire Emblem Fates: Revelation, waarin spelers weigeren een kant te kiezen en de werkelijkheid over de strijd tussen de twee koninkrijken wordt onthuld.

Afhankelijk van de gekozen kant zal het verhaal ingrijpend veranderen, waardoor er verschillende ervaringen ontstaan voor spelers met verschillende voorkeuren en ervaringsniveaus. In Fire Emblem Fates: Birthright kunnen spelers wanneer ze maar willen Challenge Maps spelen voor aanvullende ervaringspunten en geld, waardoor deze versie ideaal is voor beginners of spelers die aan de serie begonnen met Fire Emblem: Awakening. Ondertussen biedt Fire Emblem Fates: Conquest een andere reeks rekruteerbare personages en kent de game geen Challenge Maps, waardoor het moeilijker wordt om personages te ontwikkelen en geld te verdienen. Daardoor is dit een moeilijkere ervaring en met name geschikt voor veteranen die bekend zijn met de oudere games in deFire Emblem-serie.

Meer details over de ontwikkeling van deze twee games wordt geleverd door de Developer’s Commentary-videos die nu beschikbaar zijn op Nintendo’s YouTube-kanaal. De derde video, A Tale of Two Families – Revelation, en de Fire Emblem Fates Launch Trailer zijn hier ook te bekijken.

Vanaf 20 mei verschijnt op regelmatige basis downloadbare content in de vorm van nieuwe maps. Je kunt 11 maps en bonus content  apart kopen, of Map Pack 1 aanschaffen voor € 17,99 en de verschillende maps ontvangen op het moment dat ze verschijnen. Map Pack 1 is in verhouding goedkoper dan alle maps apart aan te schaffen.

Fire Emblem Fates krijgt ook een Limited Edition, bestaande uit een Game Card met alle drie de verhaallijnen, een artbook, een dubbelzijdige poster en een exclusieve SteelBook®-hoes. Deze Limited Edition geeft spelers de kans om het Revelation-verhaal te spelen voordat het op 9 juni in de Nintendo eShop verschijnt. Op 20 mei verschijnt ook de New Nintendo 3DS XL Fire Emblem Fates Edition*, en een set nieuwe covers voor de New Nintendo 3DS-systemen met afbeeldingen van de strijdende families. Tenslotte ontvangt iedereen die Fire Emblem Fates aanschaft in de Nintendo eShop, gedurende de eerste vier weken na de lancering, een gratis downloadcode voor het Two Kingdoms-thema.

Strijd voor de familie die je opvoedde in Fire Emblem Fates: Conquest, strijd voor je werkelijke moederland in Fire Emblem Fates: Birthright, of strijd voor de waarheid in Fire Emblem Fates: Revelation: de keuze is aan jou. Fire Emblem Fates: Birthright en Fire Emblem Fates: Conquest voor de Nintendo 3DS-systemen worden op 20 mei in Europa gelanceerd. Op dezelfde dag verschijnt ook een Limited Edition die spelers Fire Emblem Fates: Revelation laat spelen voordat deze derde versie op 9 juni in de Nintendo eShop verschijnt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: