Home Gaming Kalypso richt tweede studio op in München

Kalypso richt tweede studio op in München

by Jos Vis

Kalypso Media Group heeft vandaag officieel aangekondigd dat een gloednieuwe ontwikkelstudio die expliciet belast is met het produceren van de pc en de next-generation console-vervolg op de Tropico-strategiereeks, is begonnen met de voorbereidingen om aan de bekende franchise te werken. Nine Worlds Studios is vernoemd naar de negen werelden van de Noorse mythologie en symboliseert de ambitie van het team om nieuwe werelden te creëren. Deze symboliek komt ook terug in het logo.

Thomas Schneider, voorheen in een vergelijkbare functie bij Aesir Interactive, werd ingehuurd om de studio ter plaatse op te zetten en later als projectmanager. Nine Worlds Studios is de tweede studio die eigendom is van Kalypso in het technische centrum van München, Beieren, naast de bekende Realmforge Studios (ontwikkelaar van de Dungeons-serie). De studio’s delen de aantrekkelijke locatie met veel huisvestingsmogelijkheden en vervoersverbindingen om workflow-synergieën tussen hen te creëren. De toevoeging van Nine Worlds Studios vertegenwoordigt de vijfde ontwikkelstudio binnen de Kalypso Media-groep van bedrijven.

Simon Hellwig, Managing Director van Kalypso Media Group, zei: “We zijn verheugd de oprichting van onze tweede studio in München aan te kondigen. Dit stelt ons in staat om reeds bestaande infrastructuren tussen onze twee studio’s te gebruiken. We hebben vertrouwen in ons vermogen om de studio begin volgend jaar op ware grootte om te beginnen met de productie van Tropico 7.”

Dr. Anika Thun, Managing Director van Kalypso, voegde toe: “Vanwege de fantastische ervaring die we hebben gehad met de stad München en de algemene promotie van videogames in Beieren, was het een logische beslissing om uit te breiden in deze regio. We zijn nu op zoek naar getalenteerde teamleden die willen werken aan de nieuwste aflevering van de cultklassieker-serie Kandidaten met ervaring in Unreal Engine-programmering, Unreal Engine-technische kunst, game-, niveau-, verhaal- en missieontwerp, evenals UI/UX, VFX-artiesten , animatiespecialisten en 3D-generalisten, die idealiter ook bekend zijn met de Unreal Engine, worden aangemoedigd om te solliciteren en zich bij ons in München aan te sluiten.”

Thomas Schneider, Project Manager zei: “Als de vierde ontwikkelaarsstudio van Kalypso in Duitsland, kan Nine Worlds putten uit een schat aan ervaring en een betrouwbaar netwerk, terwijl ze tegelijkertijd deel gaan uitmaken van een omgeving waarin alle partijen gepassioneerd en actief zijn. betrokken bij de ontwikkeling van internationale merken. Ik ben zeer verheugd om met zo’n sterk en gerenommeerd bedrijf samen te werken om de ambitieuze Nine Worlds Studios te vestigen in zo’n gerenommeerde gamelocatie als Beieren.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x