Home Gaming Kakao Games investeert 20 miljoen in Frost Giant Studios

Kakao Games investeert 20 miljoen in Frost Giant Studios

by Jos Vis

In overeenstemming met hun toenemende wereldwijde profiel en ambitieuze groeistrategie, kondigt de Koreaanse game-uitgever Kakao Games graag een strategische investering van 20 miljoen USD aan van Kakao Games Europe B.V. in de Amerikaanse onafhankelijke game-ontwikkelaar Frost Giant Studios.

Frost Giant Studios, opgericht in 2020 door industrieveteranen Tim Morten en Tim Campbell, werkt momenteel aan de ontwikkeling van hun eerste real-time strategy (RTS)-game, waarvan verdere details naar verwachting later dit jaar zullen worden aangekondigd.

De steunpilaren van de game-industrie hebben de hand gehad in een aantal van de best verkochte pc-gamefranchises aller tijden, met Tim Morten (Frost Giant CEO en Production Director) die optrad als Production Director voor StarCraft II, en Tim Campbell (Frost Giant Game Director en President) werkte als Lead Campaign Designer voor WarCraft III, naast hun verschillende spraakmakende prestaties.

“Het team van Frost Giant Studio heeft al bewezen over sterke ontwikkelingsmogelijkheden te beschikken en heeft in het verleden geliefde RTS-hits op de wereldmarkt gecreëerd”, zegt Kakao Games CEO Kyehyun Cho. “We kijken ernaar uit om ze hun eerste game als studio te zien presenteren en zullen actief samenwerken om goed werk te laten zien door middel van onze nauwe samenwerking.”

Tim Morten, CEO van Frost Giant Studios, merkt op: “Kakao Games is een uitgever die zowel op de Koreaanse als op de wereldmarkt wordt erkend; we zijn erg blij om samen te werken. Met hun steun zullen we ons best doen om een ​​next-gen RTS-game te presenteren waar spelers over de hele wereld van kunnen genieten.”

Naast deze investering blijft Kakao Games in het algemeen haar assortiment uitbreiden met veelbelovende en bekwame binnenlandse (Koreaanse) en internationale ontwikkelstudio’s, waaronder Ocean Drive Studio, Second Dive, NINEARK, Reality MagiQ en meer.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: