Home Gadgets iRobot klaar voor smarthome met Roomba® 980-stofzuigrobot

iRobot klaar voor smarthome met Roomba® 980-stofzuigrobot

by Mark van Truijen

iRobot Corp. (Nasdaq: IRBT), de leverancier van op robottechnologie gebaseerde oplossingen, introduceert de Roomba 980 – iRobot’s meest behendige en best reinigende stofzuigrobot. Roomba 980 is de eerste Roomba die navigatie combineert met visuele lokalisatie, app-bediening via de cloud en meer schoonmaakkracht op tapijten. Zo draagt de stofzuigrobot door het gehele huis bij aan schonere vloeren, met één druk op de knop.

“Met meer dan veertien miljoen robots in huizen wereldwijd en meer dan 350 miljoen euro besteed aan onderzoek en ontwikkeling sinds Roomba’s introductie in 2002, is iRobot de wereldwijde leider in geautomatiseerde schoonmaak van huizen”, zegt Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot. “De Roomba 980 is de volgende grote stap, omdat het ons eerste cloudproduct voor de consumentenmarkt is met kaartmogelijkheden. In de toekomst maken de nieuwe technologieën ook uitgebreidere capaciteiten mogelijk voor verbonden robots in smarthomes.”

“Bij het ontwikkelen van de ideale schoonmaakrobot spelen veel verschillende factoren een rol”, zegt Christian Cerda, vicepresident en algemeen directeur van iRobot’s Home Robots-businessunit. “Zuigkracht, efficiënte navigatie, aanpassing aan wisselende omgevingen en het schoonmaken onder meubels waar stof ligt verstopt: het zijn allemaal belangrijke factoren en ze moeten onderling goed in verhouding zijn. De Roomba 980 houdt hier rekening mee en levert elke dag doeltreffende, op maat gemaakte en krachtige schoonmaakhulp.”

irobot

 

Slim: Roomba reinigt een gehele verdieping dankzij intelligente navigatie

Door iRobot’s iAdapt® Responsive Cleaning Technology te combineren met nieuwe sensoren, maakt de Roomba 980-stofzuigrobot zelfstandig een gehele verdieping in huis schoon. Met de Roomba 980 implementeert iRobot zijn gepatenteerde technologie voor visuele, gelijktijdige lokalisatie en kaarten (vSLAM®) voor het eerst in een consumentenproduct. Deze revolutionaire technologie is onderdeel van iRobot’s nieuwe iAdapt® 2.0 Navigation with Visual Localization, die de Roomba 980 helpt om tijdens het schoonmaken een kaart te construeren van zijn omgeving en zijn locatie bij te houden, totdat hij een gehele verdieping heeft schoongemaakt. Met de kaart werkt de Roomba 980 twee uur¹ achter elkaar en keert dan automatisch terug naar zijn Home Base® om op te laden en opnieuw te beginnen, totdat alles schoon is. Roomba 980 reinigt door zijn parallelle bewegingen efficiënt in open gebieden. Ook wordt gebruik gemaakt van verschillende sensoren om het schoonmaakpatroon indien nodig aan te passen en naadloos onder meubels en om rommel heen te navigeren.

Simpel: verbind Roomba met de iRobot HOME App en maak schoon, waar je ook bent

Met iRobot’s nieuwe HOME App verbinden gebruikers de Roomba 980 met hun Wi-Fi®-netwerk. Zo starten zij een schoonmaakbeurt vanuit elke locatie en op elk tijdstip, ook als zij het door werk of sociale verplichtingen te druk hebben om schoon te maken. Via de bekende smartphone-interface is de Roomba 980 in te stellen om tot zeven keer per week schoon te maken. Met de HOME App – beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten – breiden gebruikers de functionaliteit van de Roomba 980 nog verder uit en kiezen zij de meest geschikte schoonmaakstand voor hun eigen huis. Men maakt een keuze voor bijvoorbeeld één of twee rondes, het schoonmaken van hoeken of het gebruik van de Carpet Boost. De HOME App biedt ook persoonlijke tips, informatie over schoonmaakstatus en directe toegang tot klantenservice.

Schoon: twee keer zoveel reinigingskracht² op de belangrijkste plekken

Vuil maakt geen schijn van kans bij de Roomba 980, die slim genoeg is om verschillende vloeroppervlakten te detecteren en aan de hand daarvan zijn reinigingskracht te optimaliseren. Zijn AeroForce™ Cleaning System met Carpet Boost biedt twee keer zoveel reinigingskracht² door op tapijt of vloerkleden automatisch de prestaties van de Gen 3-motor te vergroten. Dankzij zijn bescheiden hoogte maakt de Roomba 980 eenvoudig schoon onder meubels. Ondertussen gebruikt de Dirt Detect™ optische en akoestische sensoren om hoge concentraties vuil en afval op te sporen, en schoon te maken op plekken waar dit het hardst nodig is. Net als de Roomba 800 beschikt de Roomba 980 ook over borstelloze, tegen elkaar in draaiende extractors die viezigheid van elk vloertype opnemen, en klitten en borstelonderhoud verminderen.

 

Prijs en beschikbaarheid

De Roomba 980-stofzuigerrobot is naar verwachting in Europa vanaf december 2015 beschikbaar voor een adviesprijs van 1.199 euro.

1 Getest in iRobot’s Home Test Lab op harde vloeren. Runtijden kunnen variëren.

2 Vergeleken met de Roomba 600- en 700-series AeroVac™Systems.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x