Home Movies Imagine Film Festival verhuist – nieuwe data, nieuwe locaties

Imagine Film Festival verhuist – nieuwe data, nieuwe locaties

by Mark van Truijen

Het Imagine Film Festival verhuist volgend jaar van zowel locatie als festivalperiode. Het festival vindt in 2022 plaats van 26 oktober tot en met 4 november 2022 op twee nieuwe locaties in Amsterdam: De FilmHallen en LAB111. Als feestelijk voorproefje van het festival wordt dit jaar van 27 t/m 31 oktober ‘Club Imagine’ georganiseerd op de nieuwe locatie LAB111 en tevens in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Vanaf 2022 vindt Imagine Film Festival niet meer plaats in april, maar verhuist het festival naar het najaar. Met een festivalperiode van 26 oktober tot en met 4 november sluit het festival beter aan bij de internationale kalender van ‘fantastische films’ waardoor de organisatie verwacht in het najaar een sterker en actueler programma aan te kunnen bieden. Naast een nieuwe festivalperiode vindt Imagine ook plaats op maar liefst twee nieuwe festivallocaties in Amsterdam, LAB111 en De FilmHallen, waardoor het festival van twee naar vier zalen kan uitbreiden.

Als voorproefje organiseert Imagine in samenwerking met LAB111 een festivalweekend van 29 t/m 31 oktober onder de noemer ‘Club Imagine’, met filmvertoningen, een VR-installatie en een filmfilmquiz Extravaganza. De opmaat van het weekend wordt gevormd door twee avonden in de OBA, met programma’s waarin de koloniale blik op de Indonesische spiritualiteit centraal staat.

Programma OBA 
27 oktober  
Integrale vertoning van de tv-serie De Stille Kracht (1974) met aansluitend een avondvullend programma onder leiding van schrijver en journalist Ricci Scheldewacht schrijver, en tevens eindredacteur van het Indische magazine Moesson en glossy PINDA*.

Vertoning van korte film Hantu van de jonge Indische filmmaker Kim Kokosky Deforchaux met aansluitend een vraaggesprek met de filmmaker.

29 oktober
Max Havelaar met Zombies – een avondvullende voorstelling met film, literatuur en muziek.

Programma LAB111
16 t/m 31 oktober
IVF-X – een interactieve VR-installatie van Victorine van Alphen

29 t/m 31 oktober Filmprogramma:
Basket Case (USA, 1982)  regie: Frank Henenlotter
Censor (UK, 2021)  regie: Prana Bailey-Bond
Lamb (IJsland, 2021) regie: Valdimar Jóhansson
The Texas Chain Saw Massacre 4K Restored (USA, 1984) regie: Tobe Hooper
Violation (Canada, 2020) regie: Dusty Mancinelli, Madeleine Sims-Fowler

30 oktober
Filmquiz Extravaganza              

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x