Home Movies Imagine 2018 een succesvol eerste weekend en vooruitblik op de komende week

Imagine 2018 een succesvol eerste weekend en vooruitblik op de komende week

by Sven

Imagine Film Festival, hét filmfestival voor alle genrefilmliefhebbers, is sinds 11 april in volle gang. Het eerste weekend van Imagine bracht een stroom van gasten en evenementen naar volle zalen. Er is nog veel om naar uit te kijken in de tweede week. Het festival duurt nog tot 21 april in EYE Filmmuseum in Amsterdam

Nadat het festival feestelijk opende met Isle of Dogs op woensdagavond 11 april, beleefde Imagine een druk en vol eerste weekend. De Italiaanse regisseur Paolo Genovese was er met The Place, in het bijzijn van de Italiaanse ambassadeur, waarbij hij na de vertoning van de film alle vragen van het publiek beantwoordde. ‘Straight to Video’ bracht ons terug naar het VHS-tijdperk met een double-bill op vrijdag de dertiende, ruimtevaartdeskundige Erik Laan sprak over rampen in de ruimte voor Salyut-7 en Thé Tjong Khing presenteerde de heruitgave van zijn graphic novel Iris. Veel regisseurs streken neer in de zalen van Imagine voor inleidingen en Q&A’s.

Imagine-16-4-2.PNG

De komende week biedt veel om naar uit te kijken: naast het volledig uitverkochte Frankenstein filmconcert en de, eveneens uitverkochte, masterclass storyboarding door Temple Clark, verwelkomen we de Amerikaanse scenarist en regisseur Mick Garris, die een masterclass biedt over boekadaptaties, Dan Hassler-Forest, die zijn licht laat schijnen over representatie en diversiteit, en een moderne heks, die aan de hand van twee heksenfilms vertelt over de hedendaagse heksenpraktijk als Wicca. Iedere avond kunnen de bezoekers in het festivalcafé napraten onder het genot van een hapje en een drankje tijdens de Late Night Talk Show onder leiding van Basje Boer. Hier schuiven regisseurs en andere gasten aan op de bank om te kletsen over de gebeurtenissen van de afgelopen dag.

Praktische informatie
Imagine Film Festival begon op 11 april 2018 en duurt tot en met 21 april en vindt plaats in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen, een tentoonstelling en een bijzonder VR-programma. Voor meer informatie, het volledige programma en de kaartverkoop kun je terecht op www.imaginefilmfestival.nl.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x