Home Gadgets Huawei Nederland benoemt Steven Cai tot CEO om lokale activiteiten verder te versterken

Huawei Nederland benoemt Steven Cai tot CEO om lokale activiteiten verder te versterken

by Mark van Truijen

Huawei, een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener, benoemt vandaag Steven Cai als CEO van Huawei Nederland. Cai zal zich met name concentreren op het versterken van Huawei’s activiteiten in Nederland door middel van duurzame lokale samenwerkingen en door ervoor te zorgen dat het bedrijf over de juiste lokale talenten beschikt en een cultuur biedt om innovatie en duurzame ICT-groei te stimuleren in de telecomsector en verticale industrieën zoals de bancaire sector, onderwijs, gezondheidszorg, energie en transport.

Steven Cai (Chinese naam: Cai Chengyu) volgt Wonder Wang op die een andere functie binnen de organisatie gaat bekleden. Cai wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten in Nederland en het onderhouden en bekrachtigen van de relatie met belangrijke stakeholders. In Nederland heeft Huawei circa 700 medewerkers met kantoren in Amsterdam en Voorburg.

 

Cai begon zijn carrière bij Huawei op het hoofdkantoor in Shenzhen gevolgd door posities in Latijns Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In het Verenigd Koninkrijk was Cai de Key Account Director voor EE, een netwerkoperator die onderdeel is van de BT Group, en hij was VP Human Resources voor Huawei UK & Ireland. Begin 2017 kwam Cai naar Huawei Nederland als VP Human Resources.

 

Over zijn benoeming als CEO van Huawei Nederland zegt Cai: “Ik ben verheugd met de kans om Huawei Nederland te leiden tijdens een periode waarin de Nederlandse samenleving steeds meer gedigitaliseerd wordt. Als wereldwijde innovator en partner maakt Huawei deel uit van de Nederlandse maatschappij en heeft het bedrijf bijgedragen aan de Nederlandse digitale transformatie door het uitrollen van state-of-the-art mobiele netwerken en het aanbieden van cloudoplossingen en slimme apparaten. Ik kijk ernaar uit om samen met Nederlandse partners de groei in ICT en innovatie verder aan te wakkeren wat uiteindelijk leidt tot een beter verbonden Nederland.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x