Home GamingAndroid Horizon Chase komt met nostalgische uitbreiding “Senna Forever” naar pc en consoles

Horizon Chase komt met nostalgische uitbreiding “Senna Forever” naar pc en consoles

by Jos Vis

Horizon Chase, een spannende racegame geïnspireerd op klassieke arcade-titels uit de jaren 90, ontwikkeld door de Braziliaanse studio AQUIRIS, levert een emotionele race in het geheugen met de nieuwe uitbreiding “Senna Forever” (trailer, persmap) voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch , next-gen consoles PlayStation 5 en Xbox Series X|S via achterwaartse compatibiliteit, pc via Epic Games Store en Steam, evenals iOS- en Android-apparaten vandaag.

De Horizon Chase-franchise, geprezen als een van de beste arcaderacers van de moderne tijd, heeft meer dan 60 miljoen racers naar de finish gebracht. Geïnspireerd door Sega’s Super Monaco GP, werd “Senna Forever” gecreëerd in samenwerking met Senna Brands, en een deel van de verkoopwinst wordt gedoneerd ter ondersteuning van de educatieve projecten van het Ayrton Senna Institute in heel Brazilië.

YouTube video


Volg de stappen van de Braziliaanse coureur Ayrton Senna op meer dan 10 uur aan gloednieuwe content. Meer dan een speelbaar personage, stelt “Senna Forever” spelers in staat om zijn hele carrière en historische prestaties opnieuw te beleven. Neem dezelfde spontane beslissingen die tot zoveel overwinningen leiden en streef meer dan 130 punten na om zijn uitstekende prestaties te behalen over vijf hoofdstukken in de Carrière-modus.

Senna’s geest is bij elke stap aanwezig. Ontgrendelbare paaseieren laten de glorie zien die hij in zijn traject heeft bereikt, terwijl in-game pop-upteksten enkele van zijn populaire uitspraken bevatten. Levensechte details op helm- en auto-ontwerpen bootsen die na in kampioenschappen, waardoor de game een echte emotionele reis naar het verleden wordt, vooral voor degenen die zijn races uit de eerste hand hebben gezien.

Horizon Chase – Senna Forever geeft een historische draai aan de ongelooflijke snelheden en strakke besturing van de originele titel met de verbazingwekkende erfenis van een van de grootste legendes van de Formule 1. Snelheid door 15 racebanen gebaseerd op beroemde real-life circuits, strategiseer auto-setups op basis van de lay-outs en weersomstandigheden van de circuits. Verbeterde banden verbruiken meer brandstof, maar voorkomen slippen in de regen, terwijl geavanceerde aerodynamica ervoor zorgt dat auto’s hogere snelheden behalen wanneer ze op zonnige dagen door rechte rijstroken razen.

Ervaar voor het eerst in de geschiedenis van de franchise de hitte van het moment rechtstreeks vanuit de cockpit met behulp van de first-person view. Kies uit 18 verschillende teams om te strijden in de drie categorieën van de Championship Mode: Newcomer, Challenger en Legendary. Ontgrendel meer dan 30 speelbare auto’s en word zelf een iconische coureur.

Daag maximaal vier vrienden uit in lokale multiplayer-races met willekeurig weer, tracks en concurrenten voor een volledig onvoorspelbaar toernooi op het geluid van inspirerende pakkende deuntjes gecomponeerd door Barry Leitch (Top Gear, Rush, Gauntlet Legends).

“Dit eerbetoon aan Ayrton [Senna] is ongelooflijk en ik moet het hele team van AQUIRIS bedanken, een Braziliaanse gamingstudio die wereldwijd bekend is in de industrie”, aldus Bianca Senna, CEO van Senna Brands en het nichtje van Ayrton Senna. “Om samen te kunnen werken met een kwaliteitsbedrijf uit Brazilië is voor Senna Brands extra speciaal. Ik weet zeker dat de fans van Ayrton dol zullen zijn op de Horizon Chase-uitbreiding, een democratisch spel dat voor veel markten geschikt is en multiplatform is. Het is geweldig om de kans te krijgen om Ayrtons racecarrière op een andere manier te vertellen aan een nieuwe, jongere generatie fans.”

“Onze geliefde Horizon Chase verbinden met een van de belangrijkste sporthelden aller tijden is een droom die uitkomt”, zegt Sandro Manfredini, Business Manager en Partner, AQUIRIS. “Als Brazilianen bracht de connectie met de carrière van Ayrton Senna iets heel emotioneels en nostalgisch in het ontwikkelingsproces; elk detail in ‘Senna Forever’ is zorgvuldig doordacht en gemaakt door een team dat gepassioneerd is over zijn nalatenschap. We hopen dat onze game de fans van Senna kan raken en hen net zoveel vreugde kan brengen als bij ons!”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x