Home Gaming Het Metro-universum breidt zich uit met de VR prequel Metro Awakening, in 2024 verkrijgbaar

Het Metro-universum breidt zich uit met de VR prequel Metro Awakening, in 2024 verkrijgbaar

by Jos Vis

Vertigo Games kondigt vandaag tijdens de State of Play Showcase van Sony, in samenwerking met Deep Silver, Metro Awakening aan, een gloednieuwe verhalende VR adventure game die later dit jaar verkrijgbaar zal zijn op PlayStation VR2, Meta Quest 2/3 en PC VR. Metro Awakening is een prequel van Metro serie auteur Dmitry Glukhovsky en stort spelers de diepte van een post-apocalyptische wereld in, waar de sfeervolle verkenning, verhaalvertelling en stealth-gevechten gecombineerd worden.

“Dit origineverhaal is zo essentieel voor mij”, zegt Dmitry Glukhovsky. “Het voelt als terugkeren naar het fundament en de kern van de serie, en nu op het niveau dat VR-technologie kan brengen…”

EEN REIS NAAR HET HART VAN DE METRO

Metro Awakening blijft dichtbij het hart van de serie met een gloednieuw op zichzelf staand verhaal en concept geschreven door Dmitry Glukhovsky, dat dient als prequel op het geliefde Metro 2033. Je stapt in de schoenen van Serdar, een dokter die zijn vrouw probeert te vinden in de door mutanten geïnfesteerde tunnels onder een vernietigd Moskou. Als Serdar navigeer je door een complexe verhaallijn die jouw geloof in het rationele op de proef stelt en je verleidt om het lot te omarmen en te worden wie je bestemd bent te zijn.

Glukhovsky dient ook als consultant voor het verhaal en de lore.

MEESLEPENDE INTENSITEIT ONTKETEND IN VR

Metro Awakening neemt je zoals je kan verwachten van de serie, mee in een intens first-person avontuur, waarin overleven en stealth-actie worden verbeterd door geavanceerde VR-technologie. Reis af naar de dieptes van de ondergrondse wereld, bepakt en bezakt met de meest iconische overlevingsspullen uit de Metro-serie. Voel de paniek wanneer je wanhopig naar een gasmaskerfilter grijpt, voel je hart sneller kloppen wanneer je zaklamp knippert in het donker en voel elk moment van de intense combat.

Daarnaast wordt er bij 4A Games verder gewerkt aan het volgende deel in de Metro-serie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x