Home Gadgets Heos Home Cinema Recensie

Heos Home Cinema Recensie

by Mark van Truijen

Wij hadden de eer om de Home Cinema set van Heos te onderwerpen aan wat testen. Als film en game liefhebber is dit dan ook een uitgelezen kans om te kijken of een soundbar van dit kaliber een toevoeging is op je huishouden of dat je beter voor je headset kan gaan.

Nu gamede ik met een Astro A40, het geluid hiervan is subliem dus de lat ligt aardig hoog.

Laten we bij het begin beginnen, het aansluiten van de soundbar en de subwoofer. Ik heb gekozen voor een Optical audio kabel, de soundbar ondersteund ook HDMI(ARC), enkel is mijn tv net van de generatie die het niet heeft. Dus we gaan van de Opt. Audio uit, daarbij heb ik hem aangesloten op het internet. De subwoofer verbond eigenlijk al automatisch met de set en vergde dan ook geen enkele moeite.

Eenmaal aangesloten gaan we los, het eerste wat ik merk is dat ik geen geluid heb, wat blijkt nu, de set zal niet automatisch aangaan als je tv kijkt. Je dien de juiste ingang te selecteren en dan op afspelen te klikken. Daarna knalt ineens het geluid uit je speakers, en dit geluid is vol, echt vol. Ik bedoel het was alsof ik een bioscoop zaal was ingelopen. Ik overdrijf niet want de klanken, de bass, ik heb mijn tv zachter gezet en ben nu echt verslaafd geraakt aan het geluid van de Heos.

De lage tonen geven een heerlijke lichte dreun en de tonen zijn overall van een kwaliteit waar je u tegen zeg.

Het enige minpuntje wat ik hier ervaarde is als ik wissel tussen een kanaal, HDMI 1 naar 2, of ik start Netflix op via apps dan vliegt de connectie eruit en moet ik deze opnieuw opstarten. Het is een klein stukje irritatie maar je went eraan.

Verder biedt de Heos je de optie om muziek af te spelen via de volgende apps : Spotify, Deezer, tunein, Napster, Tidal, soundcloud, je eigen telefoon, en via USB.

De optie spotify werkt enkel voor premium leden, Deezer wist me muziek te stoppen na 30 seconden om vervolgens verder te gaan met een nummer uit me telefoon afspeellijst. Na het verwijderen van de afspeellijst was het probleem nog steeds niet opgelost en kapte hij het nummer nog steeds na 30 seconden af. Iets wat mij niet echt wenselijk lijkt en zelf nog niet echt de oplossing gevonden.

De muziek van mijn telefoon speelt hij wel vlekkeloos af en klinkt ook gewoon fantastisch. Met meerdere Heos apparaten in je huis kan je zorgen dat de muziek je volgt door je huis. Dit is voor mensen die graag naar muziek luisteren ideaal.

Dan waar de meeste voor lezen, Het gamen, voor het gamen vindt ik een soundbar als deze echt top. Ik moest even het juiste volume instellen, eenmaal gevonden ging ik los in Battlefield 1. Het geweld knalt dan echt heerlijk om je oren. Ik zie geen reden om mijn Astro op te doen buiten dat ik toch even moet chatten maar ik wissel liever naar een kleine koptelefoon met het geluid van de soundbar.

Al met al is ondanks de kleine minpunten de Heos een zeer strakke en volle Soundbar. In combinatie met de subwoofer heb je een set in huis die je woonkamer vult met geluid.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x